Life

Fructul care te scapă de mahmureală. Se găsește în toate magazinele din țară

Fructul care te scapă de mahmureală. Este foarte bun să fie folosit ca remediu după o noapte de beție. Partea bună este că se găsește în toate magazinele din țară.
13.11.2023 | 17:55
Fructul care te scapa de mahmureala Se gaseste in toate magazinele din tara
Fructul care te scapă de mahmureală. Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Fructul care te scapă de mahmureală. Puțini știu că are această abilitate, deși se găsește în absolut toate supermarketurile din țară, inclusiv în magazinele mici!

Fructul care te scapă de mahmureală

Există un fruct care te poate scăpa de mahmureală. Acesta este și bun la gust, așa că nu trebuie să faci prea mari eforturi pentru a scăpa de acel sentiment neplăcut după beție!

ADVERTISEMENT

Este vorba chiar despre banane. Bananele sunt bogate în potasiu, un electrolit esențial care poate fi pierdut în urma consumului de alcool și deshidratării. Medicii spun că sunt perfecte pentru o noapte de beție.

Explicația este una simplă, fructele proaspete pot să regleze nivelul de magneziu pe care îl avem în corp și ne favorizează recuperarea. Acestea sunt bune și pentru momentele când facem eforturi mentale mari.

ADVERTISEMENT

“Bananele sunt bogate în fibre, potasiu și magneziu și conțin trei zaharuri naturale – glucoză, fructoză şi zaharoză – ele constituie o alternativă perfect sănătoasă la dulciurile din comerț, care sunt pline de aditivi chimici și zahăr.

Fructele proaspete și coapte pot regla nivelul de magneziu din corp, favorizând o recuperare rapidă după eforturi fizice sau mentale. Sunt consumate cu precădere de către sportivii de performanță, în caz de efort fizic susținut.”, a spus Denisa Zaharia, medic de familie, potrivit Adevărul.

ADVERTISEMENT

Ce alte trucuri mai putem folosi pentru a scăpa de mahmureală

Fructele precum bananele, kiwi, și fructele de pădure conțin nutrienți și electroliți benefici pentru recuperare. Sucurile naturale de fructe pot ajuta la restabilirea zaharurilor și vitaminelor pierdute.

Supa poate oferi nutrienți și sare, ajutând la echilibrarea electroliților. Ușor de digerat, orezul poate fi o opțiune bună pentru calmarea stomacului.

ADVERTISEMENT

Trucul cu bananele nu poate fi însă folosit și de cei care au probleme cu rinichii sau diabetici. Pentru restul persoanelor, consumate alături de miere bananele pot face minuni la mahmureală.

„Dacă sunt recomandate cardiacilor datorită conținutului bogat în potasiu, nu sunt indicate celor cu probleme renale.

Mai mult, având din belșug carbohidrați, bananele nu sunt bune nici pentru diabetici. Nu sunt cu totul interzise, dar ar fi bine ca persoanele cu glicemie mare să le consume cât mai rar.”, a adăugat medicul de familie.

ADVERTISEMENT
Tags: