News

Fum în tunel la staţia de metrou Eroii Revoluției! Accesul călătorilor interzis

A fost panică la metrou acolo unde un fum negru și dens a ieșit in tunel în dreptul stației Eroii Revoluției
06.07.2021 | 17:59
Fum in tunel la statia de metrou Eroii Revolutiei Accesul calatorilor interzis
ADVERTISEMENT

Aproape imediat, Metrorex a luat decizia de a nu mai permite accesul călătorilor pe peron. Mai mult decât atât la faţa locului au fost chemate imediat echipajele de intervenţie.

Salvatorii Metrorex, dar şi pompierii şi ambulanţele SMURD au participat la întreaga acţiune. De remarcat că metrourile au fost oprite şi ele în staţie şi n-au mai fost lăsate să intre în tunel până la depistarea problemei.

ADVERTISEMENT

Fum în tunel la Eroii Revoluției!

În tot acest timp, călătorii care se aflau deja în garniturile de tren au fost anunţaţi că metroul este nevoit să staţioneze pentru câteva minute. Uşile au rămas închise şi la staţii s-a transmis constant mesajul.

Nu este singurul incident care a avut loc în ultima perioadă pe această magistrală. În urmă cu aproape trei săptămâni un tren de metrou s-a defectat la staţia Tineretului, călătorii fiind debarcaţi şi preluaţi de o altă garnitură.

ADVERTISEMENT

”Pe Magistrala 2, la staţia Tineretului, linia 1, un tren de metrou a prezentat o defecţiune tehnică, fiind retras din circulaţie.

Călătorii din tren au fost debarcaţi în siguranţă, în circulaţie fiind introdus un alt tren pentru preluarea acestora”, a informat Metrorex.

ADVERTISEMENT

La nivelul peronului şi vestibulului s-au făcut anunţuri pentru informarea călătorilor în legătură cu această situaţie. Conform Metrorex, în urma acestui eveniment nu au fost înregistrate întârzieri în circulaţie faţă de graficul normal.

Sunt și alt gen de probleme la Metrorex. Vă readucem aminte că ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a declarat că Metrorex ”a fost un loc bun unde să te angajezi”, dar că acum se lucrează la o nouă organigramă şi vor urma restructurări de posturi.

ADVERTISEMENT

”La Metrorex se lucrează la o organigramă, din câte înţeleg, am mai spus asta, nu eu conduc Metrorexul, am găsit un director general care şi-a făcut o treabă foarte bună acolo.

Au un Consiliu de Administraţie profesionist cu oameni aduşi din industrie, cu experienţă şi ei lucrează la asta. Îmi spun că organigrama e destul de împănată, cu posturi un pic inutile. A fost un loc bun unde să te angajezi”, a declarat Cătălin Drulă,

Întrebat dacă vor exista restructurări de posturi, dacă vor fi daţi oameni afară, ministrul Drulă a răspuns afirmativ. ”Răspunsul ar fi da, pentru restructurarea şi optimizarea acestor companii”, a mai precizat Cătălin Drulă.

ADVERTISEMENT