Life

Funcția Waze de care puțini șoferi din România știu că este disponibilă. Te scoate dintr-o mare încurcătură și ocolește toate ambuteiajele

Funcția Waze pe care nu o folosesc prea mulți șoferi. Este ideală atunci când ești în criză de timp, mai ales în traficul aglomerat din marile orașe.
26.04.2024 | 17:00
Functia Waze de care putini soferi din Romania stiu ca este disponibila Te scoate dintro mare incurcatura si ocoleste toate ambuteiajele
Funcția Waze pe care nu o folosesc prea mulți șoferi. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Fără doar și poate, Waze este una dintre cele mai folosite aplicații de către șoferi. În fiecare zi, mii de posesori de carnet de conducere apelează la această aplicație. Însă, puțini dintre ei știu că Waze are o funcție salvatoare, mai ales în traficul aglomerat din marile orașe.

Funcția Waze pe care nu o cunosc mulți șoferi

Waze se numără printre aplicațiile preferate ale șoferilor care pleacă la drum zi de zi. Aceasta nu doar că le arată traseul, dar îi informează și cu privire la anumite obstacole, precum accidente sau ambuteiaje.

ADVERTISEMENT

Waze este mult mai complexă decât și-ar imagina mulți șoferi. Aplicația dispune de unele funcții uimitoare care pot salva pe oricine, mai ales în situații de criză de timp.

De obicei, șoferii care apelează la aplicații de navigație, sunt nevoiți să furnizeze cât mai corect adresa, asta dacă vor să ajungă la destinație. Ei bine, Waze vine în ajutorul tuturor cu o funcție mai mult decât intuitivă.

ADVERTISEMENT

Să presupunem că ți-ai planificat să ajungi la o persoană acasă, dar nu îți amintești prea bine adresa sa sau nu o știi în totalitate. Dacă ai memorat acea persoană în agendă împreună cu adresa sa este suficient să furnizezi către Waze numele său.

Waze te poate duce la destinație fără să fii nevoit să îi spui adresa completă

Este foarte important de reținut faptul că această funcție va fi activă doar dacă Waze are acces la agenda de contacte. În acest fel, va putea accesa anumite date, precum adresele și numele și te va duce direct la destinație.

ADVERTISEMENT

După ce ai permis accesul aplicației la agenda de contacte, tot ce trebuie să faci este să introduci numele persoanei la care vrei să ajungi. Mare grijă să selectezi persoana corectă pentru a te asigura că vei ajunge acolo unde trebuie.

Cu o astfel de funcție, Waze salvează timpul multor șoferi. Faptul că trebuie să introduci doar numele unei persoane, nu și adresa completă, iar Waze te va duce la destinație, este o adevărată îmbunătățire.

ADVERTISEMENT

Nu este singura funcție menită să îi ajute pe șoferi. Cei care nu știu adresa exactă, pot furniza aplicației puncte de reper. În funcție de punctul oferit, aplicația va căuta cel mai rapid și cel mai bun traseu.

Cu o astfel de funcție, Waze poate spune că a luat fața altor aplicații de navigație, depășind inclusiv Google Maps. Pe Google Maps, trebuie să știi adresa exactă a destinației. În plus, de foarte multe ori, se întâmplă ca Google Maps să nu îți ofere cea mai scurtă variantă de traseu.

ADVERTISEMENT
Tags: