News
notix pixel id

Cum se fură din bancomate! Metoda „Furculița” a pus pe jar autoritățile!

Cum se fură din bancomate! O nouă metodă a băgat în sperieți pe toată lumea. Autoritățile au tras mai multe semnale de alarmă despre „furculița”, adică descoperirea hoților în acest domeniu
28.11.2021 | 12:45
Cum se fură din bancomate! Metoda „Furculița” a pus pe jar autoritățile!
Cum se fură din bancomate în ultima perioadă. Sursa foro - hepta.ro
ADVERTISEMENT

O nouă metodă de furt a apărut în România.  „Furculița” reprezintă ultima tehnică la care apelează hoții. Culmea, aceștia reușesc să fure banii retrași de clienți, direct din bancomate.

Oamenii legii au descoperit fiecare detaliu al furtului și spun că metoda constă în introducerea unui dispozitiv artizanal tip „furculiţă“ în fanta de eliberare a banilor.

Cum se mai fură din bancomate!

Aceasta este forţată practic cu un obiect ascuţit. La puțin timp după ce a fost introdus, dispozitivul reţine prin agăţare sumele de bani.

ADVERTISEMENT

Așa că, în ciuda faptului că oamenii efectuau operaţiunile obişnuite pentru retragerea de numerar, aceștia nu mai primeau niciodată suma solicitată.

În cele din urmă le era restituit doar cardul. Este adevărat fără suma cerută. Puțini își dădeau seama pe moment ce s-a petrecut

ADVERTISEMENT

În realitate, suma solicitată de clienţi era eliberată şi contul era debitat.

Banii erau însă opriţi în „furculiţa“ introdusă prin fanta rejectoare și apoi recuperați de cei care au montat acest dispozitiv.

Utilizatorul credea că bancomatul are o eroare de funcţionare şi pleca.

Drept pentru care infractorii scoteau dispozitivul, dar o făceau și cu sumele de bani debitate din cont.

ADVERTISEMENT

Această metodă a fost aplicată de trei ori în municipiul Sebeş, de trei bărbaţi, unul din Braşov şi trei din Hunedoara. În două dintre cazuri au reuşit să sustragă suma de 750 de lei.

A treia încercare a reprezentat însă un eşec după ce clientul băncii a reuşit să ridice banii solicitaţi, rămaşi blocaţi în fanta de eliberare.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 867. 32 pagini + Horoscop 2022!
A apărut noua revistă Taifasuri