News

Gabriela Firea, după decizia Coaliției. „Nu mai avem timp să disecăm, trebuie salvat Bucureștiul”

Gabriela Firea, prima reacție după decizia Coaliției PSD-PNL privind Primăria Capitalei. Ce proiect avea pentru București
19.03.2024 | 18:40
Gabriela Firea dupa decizia Coalitiei Nu mai avem timp sa disecam trebuie salvat Bucurestiul
Gabriela Firea spune că prioritatea este „salvarea Bucureștiului” în urma „experimentului nereușit” Nicușor Dan / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Gabriela Firea a reacționat după ce PSD și PNL au decis să meargă pe mâna medicului Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria Capitalei, spunând că „decizia coaliției este una clară” și că timpul pierdut trebuie recuperat pentru că „scopul comun” este „salvarea” Bucureștiului.

„Ai învins? Continuă! Ai pierdut? Continuă!”

Gabriela Firea a menționat, într-o postare pe contul Facebook, intitulată „Ai învins? Continuă! Ai pierdut? Continuă!”, „crezul ei politic”, adică oamenii, la care a fost cu gândul de-a lungul carierei, ca primar al Capitalei, senator, profesor sau jurnalist.

ADVERTISEMENT

„Oamenii pe primul loc, în orice funcție publică, aleasă sau numită – acesta este crezul meu politic. Am fost cu gândul doar la oameni ca primar general și senator. La fel ca în perioada în care eram profesor sau jurnalist. Așa voi fi în continuare!”, a scris Firea.

Susținerea oamenilor a fost excepțională

Gabriela Firea a continuat spunând că ultima perioadă a fost grea, chiar și pentru politicieni, care și ei sunt oameni, „incertitudinea și loviturile” au marcat-o dar a beneficiat de susținerea celor apropiați, a familiei.

ADVERTISEMENT

„Ultimele luni au fost apăsătoare, tulburi, extrem de încărcate emoțional. Fiecare politician este, mai presus de toate, om. Incertitudinea şi loviturile m-au marcat dar nu m-au descurajat. Rănile se deschid, se închid, chiar dacă rămân cicatricile. Am fost mereu motivată şi am găsit resurse interioare să merg mai departe cu fruntea sus. Susținerea familiei m-a întărit sufletește.

Susținerea oamenilor a fost excepțională în aceste luni, săptămâni, zile intense și vreau să le mulțumesc tuturor celor care m-au oprit pe stradă pentru o îmbrățișare, o încurajare sau care mi-au transmis prin mesaje suportul”, spune Firea.

ADVERTISEMENT

„Nu-i voi abandona vreodată pe bucureșteni”

Fostul primar i-a asigurat pe bucureșteni că nu-i va „abandona”, a luptat pentru ei ca primar general, senator președinte a organizației pe capitală. „Nu-i voi abandona vreodată pe bucureșteni. Pentru ei am luptat și am lucrat din 2016, ca primar general, din 2020 ca senator președintele al organizației PSD București. Atât eu, cât și colegii mei, vă suntem recunoscători pentru susținerea constantă.

Pentru cetățenii acestui oraș mă voi bate în continuare, în fruntea organizației social-democrate din Capitală și acolo unde echipa politică la nivel național va considera că pot pune la dispoziție puterea mea de muncă şi experiența acumulată în domeniul administrativ”, se arată în postare.

ADVERTISEMENT

Nicușor Dan, „un experiment nereușit”

În ce privește decizia coaliției PSD-PNL, Firea a spus că nu mai este timp de analizat, prioritatea fiind salvarea Capitalei, pentru că Nicușor Dan a fost „un experiment nereușit”, din cauza căruia bucureștenii au suferit

„Decizia Coaliției de guvernare este una clară și nu mai avem timp să o disecăm. Trebuie să recuperăm timpul pierdut pentru că avem un scop comun : salvarea Capitalei. Domnul Nicușor Dan a fost un experiment nereușit! Bucureștenii nu au trăit niciodată într-o situație atât de grea : mizerie, frig în case, poluare, blocarea șantierelor care ar mai fi putut fluidiza traficul, lipsa oricărei perspective de dezvoltare a orașului”, a scris Firea.

„Orașul dorit de oameni”, proiectul lui Firea

În continuare, Gabriela Firea a spus că proiectul ei pentru București, „Orașul dorit de oameni” ar fi fost prioritățile bucureștenilor pe care i le-au transmis și pe care era „gata să le abordeze împreună cu echipa social-democrată”.

Acestes sunt eficientizarea transportului public, combaterea poluării, investiții în instituții (școli, spitale, teatre), terminarea lucrărilor ample de infrastructură, consolidarea imobilelor cu risc seismic, spitalul Metropolitan, reamenajarea parcurilor din București a a locurilor de joacă, siguranță, combaterea consumului de droguri etc.

„Le urez succes candidaților noștri la Primăria Generală, primăriile de sector, CGMB şi consiliile locale şi îi asigur de tot suportul meu”, a încheiat Gabriela Firea.

 

 

ADVERTISEMENT