News

Gabriela Firea îl desființează pe Klaus Iohannis: „Ce-ar fi confiscat? Un șantier?

02.12.2020 | 15:30
Gabriela Firea il desfiinteaza pe Klaus Iohannis Cear fi confiscat Un santier
ADVERTISEMENT

Gabriela Firea se adaugă pe lista celor care îl critică pe președintele Klaus Iohannis pentru că acesta a „confiscat” Arcul de Triumf din București.

În condițiile în care parada militară de Ziua Națională s-a anulat, președintele Klaus Iohannis a fost în centrul atenției timp de jumătate de oră, ținând un discurs cu Arcul de Triumf în spate.

ADVERTISEMENT

Contestatarii președintelui au criticat gestul, fiind de părere că mutarea de imagine a lui Iohannis e nedemnă, pentru că nu ar fi avut dreptul moral să se pozeze ca un dictator cu Arcul de Triumf în spate.

Gabriela Firea nu apreciază modul în care Iohannis a confiscat Arcul de Triumf

Firea a reamintit că ea a fost cea care a reconsolidat Arcul de Triumf, în primul an de mandat ca primar general. „Dacā nu consolidam Arcul de Triumf, în primul an de mandat ca primar general, ce se mai confisca ieri? Un șantier? Unde se mai tinea discursul solitar?

ADVERTISEMENT

Lângā gardul de metal al constructorului? Cā așa am gpsit Arcul de triumf, după un an cu primarul interimar PNL. Ei, cei “De Dreapta” sunt harnici pentru ei înșiși. Nu prea se omoarā cu munca pentru oameni, pentru oras, pentru tara, #ConfiscareaArculuiDeTriumf, #SimolulPoporuluiNuAlConducatorilor”, a scris Firea pe Facebook.

Arcul de Triumf a fost renovat în mandatul Gabrielei Firea
Arcul de Triumf a fost renovat în mandatul Gabrielei Firea

Fostul președinte Traian Băsescu i-a dat dreptate Gabrielei Firea, criticându-l pe Klaus Iohannis pentru că a confiscat monumentul istoric. „Un simbol peste care nu se poate trece – Arcul de Triumf a fost şi este asociat cu Armata României şi cu poporul care îi aplaudă trecere cadenţată.

ADVERTISEMENT

Azi, de Ziua Naţională, Iohannis a vrut Arcul de Triumf doar pentru el. Nu a înţeles că el nu poate înlocui nici armata şi nici poporul. Urât moment al trufiei unui preşedinte”, a punctat Traian Băsescu marţi pe Facebook.

Politicienii îi reproșează lui Iohannis că ar fi putut ține discursul în faţa Corpului Diplomatic, pe peluza de la Palatul Cotroceni. Cu toate acestea, Iohannis a preferat să participe la o mini ceremonie cu 150 de militari.

ADVERTISEMENT