News

Gabriela Firea, infectată cu coronavirus, deși este vaccinată cu trei doze. Care este starea fostului primar general

Fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea, a aflat că are coronavirus, în condițiile în care s-a vaccinat cu trei doze. Drept urmare, Gabriela Firea, în calitate de senator al PSD, nu va lua parte miercuri la votul învestirii Guvernului Cioloș.
20.10.2021 | 10:34
Gabriela Firea infectata cu coronavirus desi este vaccinata cu trei doze Care este starea fostului primar general
ADVERTISEMENT

Anunțul a fost făcut, miercuri dimineață, chiar de Gabriela Firea pe contul său de facebook. Fostul edil al Bucureștiului are trei săptămâni de când și-a administrat și a treia doză de ser anti-Covid.

Gabriela Firea a mai precizat că are o formă ușoară de boală. Mai mult, și restul familiei sale a fost depistată pozitiv, astfel că toți sunt acum în carantină.

ADVERTISEMENT

Gabriela Firea: ”În urma unui test am aflat că sunt pozitivă”

”Absentez motivat de la dezbaterea și votul de azi din Parlament asupra programului guvernamental și listei miniștrilor premierului desemnat Dacian Cioloș. Deși chiar azi împlinesc trei săptămâni de la cea de-a 3-a doză de vaccin, în urma unui test am aflat că sunt pozitivă.

Forma este una ușoară și așa sper să rămână. Toți din casă suntem vaccinați cu 3 doze : soțul, mama, apropiații dar acum suntem pozitivi.

ADVERTISEMENT

Știam că vaccinul nu ne protejează de o posibilă contaminare dar ne-am dorit să imunizăm organismul pentru a se apăra mai eficient de boala. Ceea ce se întâmplă deja”, a scris senatoarea PSD pe facebook.

Gabriela Firea, atac față de guvernanți: ”La noi se dă mereu vina pe cetățeni”

Gabriela Firea nu a ezitat să facă și un atac la actuala guvernare, pe care o acuză de faptul că nu a luat din timp măsurile necesare combaterii valului patru al pandemiei.

ADVERTISEMENT

”Ce-aș fi spus azi de la tribuna Parlamentului, dacă puteam participa la ședința comună? Că este mare păcat pentru eforturile făcute anul trecut de către toți românii, în lupta cu pandemia. Că s-a compromis aproape toată munca, pentru două luni de vară în care nimeni, dar nimeni dintre cei care aveau puterea deciziei nu a pregătit valul 4. Se știa că vine.

Peste tot în lume s-au luat măsuri, s-au făcut stocuri de medicamente – și pentru spitale, pentru formele severe, și pentru farmacii, accesibile bolnavilor cu forme ușoare și medii -, s-au dotat secțiile ATI, s-au făcut campanii de explicare a vaccinării, a fost o muncă de echipă : guvernanți-cetățeni, care acum dă roade. Puține îmbolnăviri, puține cazuri grave.

ADVERTISEMENT

Noi suntem din nou fruntași în topurile negative, pentru că am avut a vară de inconștiență politică și administrativă! La noi se dă mereu vina pe cetățeni.

Doar ei sunt vinovați, că nu respectă “reguli”. Cei mari și tari sunt neprihăniți. Așa cred ei! Istoria le va dovedi contrariul! Azi, din păcate, toți cei care au fost timp de 2 ani la putere merită o bilă neagră. Și să-i ținem minte!”, a mai scris fostul primar al Capitalei.

Reamintim că astăzi (miercuri-n.r) are loc în plenul reunit al Parlamentului votul învestirii Guvernului Cioloș. Acesta nu ar avea voturile necesare pentru a trece mai departe. Astfel, nu este exclus ca președintele Klaus Iohannis să fie nevoit să vină cu o altă nominalizare pentru preluarea fotoliului de la Palatul Victoria.

ADVERTISEMENT