Life

Ce avere are Gabriela Szabo! Suma fabuloasă de bani pe care o câștigă lunar fosta campioană olimpică

Gabriela Szabo este una dintre cele mai bine plătite vedete din lumea sportului din România, averea ei impresionantă fiind completată de venituri pe măsură.
22.02.2022 | 18:02
Ce avere are Gabriela Szabo Suma fabuloasa de bani pe care o castiga lunar fosta campioana olimpica
Gabriela Szabo are o avere uriasă câștigată din sport. Ce salariu încasează, acum, de la Primăria Capitalei Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Gabriela Szabo este una dintre sportivele care, de-a lungul anilor, a reușit să pună România pe harta atletismului mondial. Acum, la ani buni de la retragerea din activitate, sportiva are, în CV, două mandate ca ministru și, de ceva vreme, conduce Clubul Sportiv Municipal București.

Ce avere are Gabriela Szabo după o viață în care a câștigat medalii olimpice și mondiale

Gabriela Szabo a strâns o adevărată avere în urma rezultatelor fantastice pe care le-a avut pe vremea când activa în lumea sportului. Printre zecile de medalii câștigate, multe dintre acestea de aur, la campionate mondiale, europene și olimpice, Gabriela Szabo este singura româncă din istorie care a reușit să câștige Golden League, iar acest lucru ”acasă” i-a adus nu mai puțin de 6,6 kilograme de aur. La propriu!

ADVERTISEMENT

Banii pe care i-a câștigat Gabriela Szabo din sport pare să fi fost investiți cu mare atenție de sportivă. În declarația de avere pe care a completat-o din postura de director general al CSM București, instituție aflată în subordinea Primăriei Capitalei, fosta mare sportivă arată că și-a diversificat portofoliul, iar investițiile făcute sunt cât se poate de rentabile.

Astfel, alături de soțul ei, fostul său antrenor de altfel, Zsolt Gyöngyössy, Gabriela Szabo deține mai multe terenuri agricole – toate cumpărate în anii 2006-2007 la Petrăchioaia, la Gabu-Creța și la Dascălu pentru care încasează arendă.

ADVERTISEMENT

De asemenea, la capitolul proprietăți imobiliare, Gabriela Szabo are o situație de invidiat. Un imobil de 180 mp în București, cumpărat în 2013, altul în Voluntari – 97 mp – achiziționat în același an, o proprietate de 400 de mp în Corbeanca luată în 2003, alta în Sînmartin, cu aceeași suprafață, din 1997 și, în Bistrița, un alt imobil de 88 mp, luat în 2020. La aceste proprietăți imobiliare se adaugă și patru mașini de lux.

Gabriela Szabo, investiții în bijuterii și obiecte de artă

Pe lângă investițiile imobiliare, Gabriela Szabo se poate lăuda cu o adevărată avere în bijuterii și obiecte de aur. Conform declarației de avere depuse și consultate de FANATIK, Gabriela Szabo deține tablouri în valoare de vreo 10.000 de euro, ceasuri de 20.000, iar valoarea bijuteriilor sale se ridică la 25.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Interesant este însă că niciunde nu apare ce a făcut cu kilogramele de aur câștigate (la propriu, în lingouri) în turneul Golden League 1999, alături de Wilson Kipketer, cel cu cu care a împărțit premiul cel mare – 50 kg de aur-, româncei revenindu-i, conform informațiilor din presa vremii, 6,6 kg.

Trebuie precizat că, la cotația actuală a aurului, premiul câștigat atunci de Gabriela Szabo ar valora aproape 1,8 milioane de lei (aproximativ 350.000 de euro). Cu toate acestea, de-a lungul timpului, de fiecare dată când a fost întrebată ce a făcut cu averea câștigată în aur, sportiva a refuzat să vorbească.

ADVERTISEMENT

Câți bani are Gabriela Szabo! Veniturile vedetei sunt fabuloase

Gabriela Szabo are, conform declarației de avere, bani serioși în conturile deschise la mai multe bănci, în mai multe monede. Astfel, ea deține în conturi și depozite bancare aproape 215.000 de franci elvețieni, peste 42.000 de dolari, 8700 de euro și 5.500 de lei.

De asemenea, Gabriela Szabo are declarate plasamente în fonduri de investiții și de pensie sume importante: peste 120.000 de lei și peste 21.000 de dolari. În plus, în nume personal, Gabriela Szabo a creditat o firmă la care, cu ceva ani în urmă a fost și acționar, suma pe care a împrumutat-o societății fiind de peste 395.000 de euro.

Când vine vorba de veniturile fostei campioane olimpice, europene și mondiale, lucrurile devin complicate. Astfel, de la CSM București, Gabriela Szabo încasează peste 124.000 de lei anual, de la Compania Municipală Sport pentru Toți, ca membru în Consiliul de Administrație, încă 23.000 de lei, iar de la o companie mai primește peste 10.000 de lei anual.

La acestea se adaugă și încasări din publicitate în valoare de 4.800 de euro, venituri din închirieri de aproape 19.000 de lei și peste 6.000 de lei din arendă. La toate acestea, Gabriela Szabo încasează, așa cum merită din plin, și o rentă viageră de la Ministerul Tineretului și Sportului în valoare de aproape 200.000 de lei anual.

Totalul veniturilor câștigate de Gabriela Szabo se ridică la peste 400.000 de lei anual, adică peste 80.000 de euro (aproximativ 6.600 de euro lunar)

Gabriela Szabo, atleta desăvârșită

De-a lungul carierei sale, Gabriela Szabo a excelat în atletism, fiind considerată cea mai bună alergătoare pe care a avut-o România. Iar rezultatele ei vorbesc de la sine, medaliile obținute la concursuri fiind nenumărate.

Gabriela Szabó a fost medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de la Sydney din 2000, la proba de 5.000 m și cu bronz și respectiv argint la proba de 1.500 m de la Jocurile Olimpice din 1996 și 2000. A fost de șapte ori campioană mondială (de patru ori în sală) la seniori și o dată la juniori și de două ori campioană europeană în sală.

Mai mult, Gabriela Szabo a stabilit câteva recorduri mondiale în atletism, iar timp de 10 ani consecutiv a fost declarată cea mai bună atletă din România.

ADVERTISEMENT