News

Gara importantă din România care a fost închisă de ANPC. E ireal ce au găsit inspectorii

Gara care a fost închisă de ANPC, după ce au fost găsite numeroase deficiențe. Inspectorii spun că era în pericol securitatea pasagerilor.
24.02.2024 | 14:38
Gara importanta din Romania care a fost inchisa de ANPC E ireal ce au gasit inspectorii
Gara importantă din România care a fost închisă de ANPC. colaj Fanatik/ Foto ziarmm.ro/2mnews.ro
ADVERTISEMENT

O gară importantă din România a fost închisă de ANPC, în urma unui control desfășurat vineri, 23 februarie. Inspectorii au găsit mizerie de nedescris, pereți plini de igrasie, tavan cu infiltrații și multe alte probleme.

Gara din România care a fost închisă de ANPC

Situația privind condițiile din Gara Baia Mare era suportată de călători de ani de zile, potrivit presei locale, care a relatat de-a lungul timpului problemele de aici. În ultima perioadă, clădirea a ajuns într-o stare avansată de degradare.

ADVERTISEMENT

Foarte mulți români au făcut sesizări. Pe 23 februarie, reprezentanții de la Protecția Consumatorilor au efectuat un control la Compania Națională de Căi Ferate „CFR” SA, punctul de lucru din Baia Mare.

Ceea ce au descoperit inspectorii este ireal, hotărând să închidă imediat gara. A fost lăsat un culoar pentru pasageri, pentru a permite achiziționarea biletelor de la ghișee. Amintim că acestea pot fi cumpărate și online.

ADVERTISEMENT

„În urma acțiunii, comisarii CJPC Maramureș au identificat mai multe deficiențe. Respectiv condiții igienico-sanitare precare: pereți degradați cu igrasie în exces, tavan cu infiltrații, igrasie și desprinderi de porțiuni din tencuială care pot pune în pericol securitatea consumatorilor prin posibilitatea căderii unor bucăți mari de material.”

S-au găsit „instalații sanitare vechi, cu miros înțepător, paviment degradat, fisurat, insalubru, folosirea unor căi de acces al consumatorilor şi angajaților deteriorate sau utilizarea unor peroane deteriorate”, a transmis OPC Maramureș.

ADVERTISEMENT

Au fost date amenzi în valoare de 30.000 de lei

Pe lângă decizia de a opri temporar prestarea serviciilor în zonele care prezentau risc pentru călători și angajați, au fost date două amenzi în valoare totală de 30.000 de lei. În zonele respective se va relua activitatea după ce vor fi remediate problemele.

Reprezentanții de la Protecția Consumatorilor Maramureș transmit că vor continua acțiunile de verificare. În acest caz, au fost informate și instituțiile abilitate pentru a fi luate măsurile necesare.

ADVERTISEMENT

„Așa cum am demonstrat în diverse cazuri, indiferent de operatorul economic, vor fi luate măsuri urgente de conformare, inclusiv sancțiuni contravenționale complementare. Totodată au fost sesizate instituțiile abilitate, în vederea luării măsurilor conorm competențelor”, au adăugat inspectorii.

ADVERTISEMENT
Tags: