News

Încă trei săli Word Class din Bucureşti şi Ilfov, închise de ANPC. “Atât timp cât primeşti banii consumatorilor, trebuie să îi şi respecţi”

ANPC a anunţat joi închiderea a trei săli de fitness aparţinând lanţului World Clas. Acestea se află localizate în Pipera şi în sectorul 2 al Capitalei.
22.02.2024 | 18:57
Inca trei sali Word Class din Bucuresti si Ilfov inchise de ANPC Atat timp cat primesti banii consumatorilor trebuie sa ii si respecti
Inspectorii ANPC au închis încă trei săli World Class Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

ANPC a continuat controalele în sălile de fitness din Capitală şi judeţul Ilfov, în urma controalelor decizându-se închiderea a trei locaţii din sectorul 2 şi Pipera.

Unele deficienţe constatate pot pune în pericol siguranţa consumatorilor

Între neregulile găsite de inspectori se numără pereţii murdari, mucegai la grupurile sanitare sau aparate de fitness deteriorate. Probeleme similare fuseseră constatate şi săptămâna trecută, când au fost închise sălile InCity, Caro, Titan, Lujerului, Plaza Romania, Mega Mall şi At the Grand, toate din lanţul World Classs.

ADVERTISEMENT

“Se spune că primii 20 de ani sunt mai grei. Ne dorim ca, într-un termen rezonabil, nu atât de lung, toate sălile de fitness să ajungă la nivelul pe care cu siguranţă îl merită consumatorii plătitori de abonamente. Din informaţiile mele, nu există nicio reducere de abonament pentru cei care ajung în săli neîntreţinute şi neadministrate corespunzător.

Astăzi (n.r. – joi), conducerea acestui operator economic împreună cu directorul general Paul Anghel şi vicepreşedintele Autorităţii, Sebastian Hotca, au evaluat punctele de lucru pentru care s-a luat măsura opririi temporare a prestări de servicii.

ADVERTISEMENT

Cred cu tărie că este momentul autoevaluării activităţii celor din domeniu. Atât timp cât poţi primi banii consumatorilor, trebuie să te asiguri că îi şi respecţi”, a transmis Horia Constantinescu, preşedintele ANPC.

World Class Lujerului rămâne închis până pe 26 februarie

În urma controalelor de joi, inspectorii au constatat că unele servicii prestate pot pune în pericol siguranţa şi sănătatea consumatorilor. Între altele, echipele din teren au găsit mucegai la grupurile sanitare şi la duşuri, infiltraţii pe tavan, pereţi cu vopseaua exfoliată, calorifere cu puncte de rugină şi strat de praf, uşi cu zone întinse de rugină, prezenţa insectelor vii pe pereţi, saună umedă cu mozaic spart sau lipsă, grinzi din metal acoperite pe mari porţiuni cu rugină, dar şi sisteme de ventilaţie cu contactele electrice neizolate.

ADVERTISEMENT

În plus, s-a mai constatat că unele aparate de fitness sunt deteriorate, cu exfolieri ale materialului şi a pavajului special desprins, existând risc de împiedicare. De asemenea informaţiile legate de securitate nu erau traduse în limba română.

Pe lângă decizia închiderii celor trei săli World Class din Pipera şi sectorul 2, inspectorii aflaţi în control au dat amenzi în valoare totală de 28.000 lei. Activitatea celor trei săli va rămâne oprită până la remedierea deficienţelor.

ADVERTISEMENT

De altfel, şase din cele şapte cluburi World Class România, închise săptămâna trecută au fost deja redeschise, după remedierea deficienţelor. “În acest moment, şase din cele şapte cluburi închise au fost redeschise, cinci dintre ele fiind funcţionale încă de luni, 19 februarie, iar al şaselea de marţi, 20 februarie. Ultimul club închis temporar, World Class Lujerului, va fi redeschis luni, 26 februarie”, se arată într-un comunicat de presă al companiei.

ADVERTISEMENT
Tags: