Evenimentul zilei

Garda lui Putin a arestat doi ofițeri de rang înalt, bănuiți de trădare. Cine sunt aceştia

Invazia Ucrainei îi provoacă mari necazuri lui Vladimir Putin, dincolo de rezistența armatei conduse de Volodimir Zelenski. Recent, liderul de la Kremlin ar fi arestat mai mulți ofițeri, pe care i-a acuzat de trădare.
12.03.2022 | 09:54
Garda lui Putin a arestat doi ofiteri de rang inalt banuiti de tradare Cine sunt acestia
ADVERTISEMENT

Potrivit unui jurnalist rus independent, Serviciul de Protecţie a lui Vladimir Putin a descins zilele trecute la sediul Serviciul Federal de Securitate al Rusiei, la Direcția Serviciului 5, şi a arestat doi ofițeri de rang înalt.

Arestații sunt generalul Serghei Beseda, care conduce Direcția Serviciului 5 a FSB, și adjunctul acestuia, Anatoly Bolyukh

Concret, Serviciul de Protecţie al liderului de la Kremlin i-au arestat pe generalul colonel Serghei Beseda, care conduce Direcția Serviciului 5 a FSB din 2009, precum şi pe adjunctul acestuia, Anatoly Bolyukh.

ADVERTISEMENT

În clipa de faţă cei doi se află sub protecţie şi pază la domiciliu, fiind acuzați de corupție. În realitate, însă, jurnalistul rus susține că reținerea celor două cadre militare de rang înalt are legătură directă cu invazia Ucrainei.

Putin pare să fie extrem de nemulţumit de activitatea FSB în Ucraina: el s-a dezlanțuit asupra Serviciului 5 SOiMS (departamentul de informaţii externe al FSB). Serghei Beseda, şeful acestui serviciu şi adjunctul său Bolyukh, au fost plasaţi sub arest la domiciliu, conform surselor pe care le am în acest serviciu”, a notat jurnalistul rus de Andrei Soldatov pe pagina sa de socializare.

ADVERTISEMENT

Putin acuză legăturile ofițerilor cu jurnaliști și ONG-uri

Potrivit sursei citate, Vladimir Putin crede că ar exista legături concrete între ofițerii cercetați și mai mulți jurnaliști şi reprezentanți ai unor organizații civice din Rusia care militează împotriva invaziei Ucrainei.

Și Ucraina a avut de-a face cu probleme legate de statutul unor ofițeri de rang înalt. Direcția principală de informații a Ministerului Apărării din Ucraina a anunțat, pe 6 martie, moartea lui Denis Kireev (44 de ani), cel care a fost prezent la masa negocierilor cu rușii, pe 28 februarie, deși nu era trecut oficial pe lista delegației ucrainene de către Biroul Președintelui Volodimir Zelenski.

ADVERTISEMENT

Garda lui Putin a arestat mai mulți ofițeri de rang înalt, bănuiți de trădare. Și Ucraina a avut probleme ei

Acum câteva zile, însă, conform site-ului nv.ua, Ministerul Apărării de la Kiev a răsturnat total situația prezentată de presa ucraineană. Astfel, se pare că Denis Kireev n-a fost un trădător și că n-a fost ucis de serviciile secrete ucrainene, murind, de fapt, ca un erou, în timpul executării unei misiuni speciale, alături de alți doi spioni ucraineni.

”În timpul executării sarcinilor speciale, trei spioni au fost uciși – angajați ai Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei: Dolia Oleksiy Ivanovici, Chibineev Valeri Viktorovici și Kireev Denis Borisovici.

ADVERTISEMENT

Au murit apărând Ucraina, iar sacrificiul lor ne-a apropiat de victorie! În numele Agenției Centrale de Informații, exprimăm sincerele noastre condoleanțe familiilor victimelor. Eroii nu mor! Ei trăiesc atâta timp cât ne amintim de ei! Glorie Ucrainei! Slavă eroilor!”, nota Ministerul Apărării din Ucraina acum câteva zile.

ADVERTISEMENT