News

Ce le spunea Vladimir Putin americanilor despre situația din Europa de Est! Cum explica liderul de la Kremlin conflictul cu Ucraina

Vladimir Putin a vorbit rar cu presa din Statele Unite, însă atunci când a făcut-o nu s-a ferit să le explice americanilor care este situația din Europa de Est!
10.03.2022 | 11:33
Ce le spunea Vladimir Putin americanilor despre situatia din Europa de Est Cum explica liderul de la Kremlin conflictul cu Ucraina
Ce le spunea Vladimir Putin americanilor despre situația din Europa de Est și conflictul cu Ucraina! Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Vladimir Putin nu a fost un dușman al presei Occidentale, dar nici nu a rupt gura târgului în materie de interviuri oferite. A acceptat în urmă cu ceva timp să stea de vorbă cu ziariștii americani cărora le-a explicat situația din Europa de Est, una destul de complicată încă de la acea oră.

Vladimir Putin, mesaj pentru americani despre ce se întâmplă în Europa de Est!

Astfel, în urmă cu doar câteva luni, postul de televiziune NBC a obținut un interviu în exclusivitate cu liderul de la Kremlin după mai multe încercări respinse de regimul de la Moscova.

ADVERTISEMENT

Printre numeroasele subiecte abordate, Keir Simmons nu a ezitat și l-a întrebat pe Vladimir Putin și despre situația din această zonă a Europei, una care începea să dea în clocot serios.

Jurnalistul a deschis seria de întrebări la subiect încercând să-l pună pe liderul de la Kremlin în pielea unui american simplu. „De ce anume v-ați teme în acest moment privind înspre Ucraina”, a fost prima întrebare, una pe care Putin a evitat-o elegant.

ADVERTISEMENT

„De ce se tem oamenii în America, fix același lucru poate fi un pericol și pentru noi. Statele Unite reprezintă o țară cu o înaltă tehnologie. NATO a declarat spațiul cibernetic o zonă de luptă. Asta înseamnă că plănuiesc ceva. Ei pregătesc ceva. Deci, evident, acest lucru nu poate decât să ne îngrijoreze”, a contracarat președintele rus.

De ce se face vinovată Ucraina în viziunea lui Vladimir Putin

Nu o dată Vladimir Putin a jucat rolul victimei și la fel a făcut-o și în timpul interviului acordat celor de la NBC. Președintele Rusiei a transmis tuturor că Ucraina este cea care aduce militari în zona de conflict.

ADVERTISEMENT

Liderul de la Kremlin a mutat destul de repede discuția și a transmis că exerciții militare fac și americanii și acestea au loc chiar în Alaska, în apropiere de granița cu Rusia.

„În primul rând, Ucraina, în mod constant și cred că încă face asta, a continuat să aducă personal și echipament militar în zona de conflict din sud-estul Ucrainei, Donbas. Asta e unul. A doua este că am efectuat exerciții pe teritoriul nostru și nu doar în sudul Federației Ruse, ci și în estul îndepărtat și în nord, în Arctica.

ADVERTISEMENT

Simultan, au avut loc exerciții militare în diferite părți ale Federației Ruse. Chiar în momentul de față, în același timp, SUA desfășurau exerciții militare în Alaska. Știi ceva despre asta? Probabil ca nu. Dar vă spun că știu.

Și asta se află în imediata apropiere a granițelor noastre. Dar asta e pe teritoriul tău, pe pământul tău. Nici măcar nu i-am dat atenție. Ce se întâmplă acum? Acum, la granițele noastre de sud, există o simulare de război, Defender Europe, cu 40.000 de oameni și 15.000 de unități de echipament militar.

O parte dintre ele au fost transportate pe calea aerului de pe continentul american direct la granițele noastre. Am transportat noi aerian vreuna dintre tehnologiile noastre militare către granițele SUA? Nu, nu am făcut-o”, a adăugat Vladimir Putin.

Acordul lui Gorbaciov, punctul cheie al discuției

Nu o dată Vladimir Putin s-a contrat cu NATO pe baza pactului pe care Mihai Gorbaciov, ultimul lider al URSS-ului a făcut-o cu alianța nord atlantică. Potrivit actualului președinte al Rusiei, Gorbaciov a avut o înțelegere cu NATO prin care alianța nu se va extinde în Europa de Est.

Doar că, lucrul acesta nu s-a întâmplat și încet, dar sigur NATO a ajuns aproape de granițele Rusiei. După România, Ucraina și Moldova vor și ele să prindă trenul Occidentului.

Culmea, experți în domeniu și oameni care au participat la întâlnire, au transmis deja că nu a existat nici măcar o înțelegere verbală între Gorbaciov și NATO, nicidecum un act semnat.

„În epoca URSS, Gorbaciov, care este încă, slavă Domnului, alături de noi, a primit o promisiune, o promisiune verbală că nu va exista nicio expansiune NATO spre est”, a transmis Vladimir Putin. Liderul de la Kremlin a fost întrebat imediat unde anume este acel document.

„Corect, corect, corect. Corect corect. Bine făcut. Bine făcut. Corect. Ai un punct. Nyah nyah nyah, ai punctat bine. Ei bine, felicitări. Desigur, totul ar trebui sigilat și scris pe hârtie. Dar ce rost avea să extindem NATO spre est și să aducem această infrastructură la granițele noastre și toate acestea înainte de a spune că noi suntem cei care acționăm agresiv?

De ce? Pe ce bază? A reprezentat Rusia după prăbușirea URSS vreo amenințare pentru SUA sau țările europene? Ne-am retras voluntar trupele din Europa de Est. Lăsându-i doar pe pământul gol. Personalul nostru militar, oamenii de acolo, au trăit acolo timp de decenii în condiții care nu erau normale, inclusiv copiii lor.

Am făcut cheltuieli extraordinare. Și ce am primit ca răspuns? Am primit infrastructură de răspuns lângă granițele noastre. Și acum, spui că amenințăm pe cineva. Desfășurăm simulări de război în mod regulat, inclusiv uneori exerciții militare surpriză. De ce ar trebui să-i îngrijoreze pe partenerii NATO? Doar că nu înțeleg asta”, a continuat să se apere Vladimir Putin.

Ce spunea Vladimir Putin despre invazia Ucrainei

Chestionat strict despre invazia Ucrainei, Vladimir Putin nu a vrut să garanteze că armata Rusiei nu va trece granița. A jucat aceeași carte a apărării și a mizat totul pe exercițiile militare ale americanilor din Alaska.

„Am spus că plănuim să ne trimitem formațiunile armate oriunde? Desfășuram simulări de război pe teritoriul nostru. Cum să nu fie clar acest lucru? O spun din nou pentru că vreau ca publicul dumneavoastră să o audă, ascultătorii să o audă atât pe ecranele televizoarelor, cât și pe internet.

Am efectuat exerciții militare pe teritoriul nostru. Imaginează-ți dacă ne-am trimite trupele în imediata apropiere a granițelor tale. Care ar fi fost răspunsul tău? Noi nu am făcut asta. Am făcut-o pe teritoriul nostru. Ai organizat simulări de război în Alaska. Fii binecuvântat.

Dar ai traversat un ocean, ai adus mii de oameni, mii de unități de echipament militar aproape de granițele noastre și totuși crezi că acționăm agresiv și cumva tu nu acționezi agresiv”, s-a mai întrebat Vladimir Putin.

ADVERTISEMENT