News

Singurul moment când Vladimir Putin a rămas fără cuvinte! Subiectul care l-a făcut pe liderul de la Kremlin să se bâlbâie

A existat un singur moment în care Vladimir Putin, președintele Rusiei, a rămas fără cuvinte! Liderul de la Kremlin a început să să bâlbâie și a părut că a uitat ce are de zis
12.03.2022 | 09:24
Singurul moment cand Vladimir Putin a ramas fara cuvinte Subiectul care la facut pe liderul de la Kremlin sa se balbaie
Singurul moment când Vladimir Putin a rămas fără cuvinte în fața presei! Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Vladimir Putin și-a construit imaginea unui lider de temut, a unui conducător mereu stăpân pe el și pregătit să răspundă întrebărilor formulate de jurnaliști, dar a existat un moment în care liderul de la Kremlin a rămas fără cuvinte și s-a bâlbâit mai rău ca un elev de școală primară prins de învățătoare fără temele făcute.

Când a rămas Vladimir Putin fără cuvinte!

De altfel, de-a lungul timpului, Vladimir Putin nu s-a ferit deloc de subiectele sensibile și a abordat fiecare temă în parte cu o ușoară indiferență. O indiferență care, la un moment dat, a devenit chiar marcă înregistrată în cazul său.

ADVERTISEMENT

A existat însă o problemă în Rusia care i-a dat mari bătăi de cap președintelui de la Moscova. Homosexualitatea și căsătoriile între oameni de același sex l-au prins într-un offside total pe Vladimir Putin, în ciuda faptului că acesta s-a arătat un critic vehement al mișcării LGBT.

Chestionat despre legea care interzice propaganda homosexuală în Rusia, Vladimir Putin a părut inițial stăpân pe sine. A rămas drept în fața ziariștilor și a început să-și explice punctul de vedere.

ADVERTISEMENT

„Referitor la acest subiect nu este vorba despre impunerea unor sancțiuni împotriva homosexualității…. aaaa…. împotriva homosexualității sau împotriva a…..” și aici urmează un „blackout” total pentru liderul de la Kremlin care pare că a uitat pur și simplu ceea ce avea de zis.

Culmea, urmează câteva secunde dificile pentru Vladimir Putin, secunde în care președintele Rusiei face eforturi vizibile să-și aducă aminte discursul, însă, în cele din urmă pune punct într-o manieră amuzantă interviului.

ADVERTISEMENT

„Împotriva a… hmmm… aaaaa… ahhhh…. pentru a…. hmmmm….. aaaaa….. împotriva a….. ahhhh…. mmmmmm…. aaaaah… așadar înțelegeți ceea ce vreau să spun”, a punctat Vladimir Putin în hohotele de râs ale celor prezenți la declarația de presă.

Când a interzis Vladimir Putin promovarea relațiilor homosexuale în Rusia

În urmă cu doi ani de zile, Vladimir Putin a înaintat Parlamentului noi amendamente constituţionale, care prevedeau menţionarea lui Dumnezeu în Constituţie şi fixarea principiului că o căsătorie nu poate fi posibilă decât între un bărbat şi o femeie.

ADVERTISEMENT

Vă reamintim că promovarea publică a homosexualităţii este interzisă în Rusia, printr-o lege promulgată chiar de Vladimir Putin în 2013.

De altfel, liderul de la Kremlin a menționat ideea de a introduce principiul interzicerii căsătoriei între persoane de acelaşi sex cu mulți ani în urmă, în cadrul unei întâlniri cu un grup de lucru format de Kremlin pentru a pregăti reforma. „Cât sunt eu preşedinte, nu se va întâmpla”, avea să transmită rușilor.

Includerea în Constituţie a unei interdicţii care se aplica deja ducea practic în imposibil eventuale demersuri legale viitoare în favoarea căsătoriei între persoane de acelaşi sex în Rusia.

De asemenea, Vladimir Putin a ținut să explice că noua lege interzice explicit legăturile matrimoniale homosexuale, dar şi adopţia copiilor de către cupluri de acelaşi sex.

Cine l-a sfidat pe Vladimir Putin în problema homosexualilor din Rusia

Interesant este că, la doar câteva luni de zile de la declaraţiile ferme făcute de Vladimir Putin, un producător de înghețată rus a fost acuzat că promovează homosexualitatea după ce a folosit un curcubeu pe ambalaj. Șeful Uniunii oficiale a femeilor din Rusia a spus că imaginea echivalează cu propaganda pentru relațiile gay și lesbiene într-o conferință video cu președintele Vladimir Putin.

De remarcat că, în Rusia, cei care promovează „comportamentul homosexual în rândul minorilor” riscă amenzi de până la 500.000 de ruble, adică undeva în jurul a opt mii de dolari.

„Ei promovează în liniște aceste culori frumoase de curcubeu, folosind cuvinte frumoase, fac reclamă la o înghețată numită Rainbow”, i-a spus Yekaterina Lakhova, care este și fostă deputată, președintelui rus.

Acest lucru, a adăugat Lakhova, i-ar putea face pe copiii ruși să accepte mai ușor steagul curcubeu folosit de comunitatea LGBTQ. De asemenea, șefa uniunii femeilor din Rusia, nu a ezitat o clipă și l-a îndemnat pe Putin să apere valorile tradiționale.

„Nu-mi place curcubeul, la fel cum nu-mi place svastica”, a continuat să acuze Yekaterina Lakhova sub privirile lui Vladimir Putin. Președintele Rusiei a spus că dacă există motive ca rușii să considere că aceasta este propagandă pentru valori care nu sunt tradiționale, atunci întreaga situație trebuie gestionată de societate, dar nu agresiv.

Ce acuze a adus Vladimir Putin

Vladimir Putin a ținut să explice că nu are obiecții la homosexualitate, ci doar la „propaganda” acesteia. De asemenea, în același discurs, președintele Rusiei a criticat ambasada SUA la Moscova pentru că a afișat recent steagul curcubeu, spunând că simbolul spune „ceva despre cei care lucrează acolo”.

De remarcat că după ce steagul a fost arborat, activiștii conservatori au plasat unul similar pe trotuar în fața ambasadei SUA pentru ca trecătorii să-și ștergă picioarele.

“Compania noastră susține relațiile tradiționale de familie și nu este de acord categoric cu doamna Lakhova. Credem că frumosul curcubeu este lumina soarelui după ploaie, nu steagul LGBT.

Ca tată al unei familii numeroase, am votat deschis amendamentele constituționale, în special pentru că unul dintre ele apără valorile tradiționale”, a declarat Armen Beniaminov, vicepreședintele companiei care producea înghețată.

ADVERTISEMENT