Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Gardoș, despre impactul unui mental coach la fotbalistul român: “Doamne, ce plictisiți erau unii…”

Florin Gardoș a vorbit despre impactul pe care îl poate avea un mental coach în viața unui fotbalist și de ce nu reușeșc aceștia în România.
06.09.2023 | 10:24
Gardos despre impactul unui mental coach la fotbalistul roman Doamne ce plictisiti erau unii
Florin Gardoș, despre impactul unui mental coach la fotbaliștii români. Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Florin Gardoș, fostul fundaș al echipei naționale, vorbește despre o metodă de pregătire ce nu este folosită în fotbalul românesc, dar care funcționează bine în străinătate.

Florin Gardoș, aventuri cu un mental coach la Craiova

Florin Gardoș spune că, atunci când era la Craiova, a lucrat cu un mental coach, dar crede că acesta nu era pregătit pentru atmosfera de fotbal. El și-a amintit că un fotbalist din lot îl înjura des pe Baiaram, iar psihologul a încercat să intervină.

ADVERTISEMENT

Acesta a purtat o discuție de 15 minute cu fotbalistul despre motivele pentru care nu este bine să îl înjure pe colegul său mai tânăr, Baiaram. Discuția nu a avut efect, deoarece acesta a fost iarăși înjurat, cu prima ocazie.

Nu o să dau nume acum, dar la Craiova, un jucător din lot trecut de 25 de ani îl avea pe Baiaram mereu client la antrenament. A venit un mental coach, a făcut 15 minute ședință pe tema asta, să nu îi mai înjure pe cei tineri, că  nu îi ajutăm.

ADVERTISEMENT

Omul nu era obișnuit cu atmosfera de fotbal, stătea pe margine și își nota în carnețel. Am ieșit la încălzire, la prima ocazie, înjurătură”, a povestit Florin Gardoș, la FANATIK SUPERLIGA.

Legat de pregătirea mentală, Gardoș și-a adus aminte de un moment în care Denis Alibec nu avea energie la antrenamente și se plângea că sunt prea grele. Legat de acel moment, Gardoș spune că un mental coach are efect, însă tipologia jucătorului român respinge această idee.

ADVERTISEMENT

L-am prins pe Alibec la o convocare, când era Daum selecționer. La antrenament era plictisit, spunea că e greu. La jucătorii român, noi nu suntem deloc deschiși la mental coaching și treburi de genul ăsta.

Văd ce se întâmplă în străinătate, au rezultate, nu văd de ce nu facem și noi asta”, a explicat Florin Gardoș, la FANATIK SUPERLIGA, emisiune moderată de Cristi Coste.

ADVERTISEMENT

FANATIK SUPERLIGA este live pe FANATIK.RO în fiecare zi de luni, marți și vineri, de la ora 10:30 și în reluare, pe Facebook și Youtube, de la ora 10:30.

Florin Gardoș vorbește despre importanța unui mental coach în viața unui fotbalist

ADVERTISEMENT