Gattuso a dezvăluit sistemul Milanului! ”Aşa voi juca”

Vicentiu Dinescu   
în Fotbal international
29/11/2017, 08:05
Gattuso a dezvăluit sistemul Milanului! ”Aşa voi juca”

Gattuso a fost promovat luni de la echipa de tineret a clubului milanez, după ce conducerea a decis demiterea tehnicianului Vincenzo Montella ca urmare a rezultatelor proaste obţinute de rossoneri în actualul sezon.

”Vom juca cu trei oameni în apărare. Am o relaţie foarte bună cu Montella, chiar dacă vedem diferit unele lucruri. Vor fi trei oameni în apărare şi patru la mijloc. Vom vedea cum vom juca în atac”, a afirmat Gattuso, la prezentarea oficială ca antrenor al Milanului.

Gattuso nu va avea parte de transferuri în iarnă

Fostul jucător al rossonerilor crede că poate duce formaţia mai sus în clasament: ”Este o zi importantă, o mare repsonsabilitate pentru mine. Va fi o muncă dificilă, sunt foarte mulţi jucători de diferite naţionalităţi în echipă şi mulţi cu o medie de vârstă de 21 de ani. Nu este un moment plăcut, dar toată lumea se află aici pentru a munci. Eu cred că această echipă poate merge mai bine”.

Gattuso a spus că meciul cu Benevento este precum o finală de Cupă Mondială: ”În momentul ăsta nu mă uit la clasament. Vreau să iau totul pas cu pas. Meciul cu Benevento va fi precum o finală de Cupă Mondială. Trebuie să schimbăm ceva şi să fim conştienţi de ceea ce avem de făcut. Va trebui să le ridic băieţilor moralul, asta e prioritar acum”.

Administratorul delegat al clubului AC Milan, Marco Fassone, a precizat că ”nu există intenţia de a face transferuri în perioada de mercato din iarnă”. Milanezii au cheltuit în vară peste 200 de milioane de euro pentru aducerea de jucători.

Până la finalul anului, AC Milan mai are de jucat cinci meciuri în Serie A, cu Benevento, Bologna, Hellas Verona, Atalanta Bergamo şi AC Fiorentina, plus unul la Rijeka, în Europa League, acolo unde rossonerii au câştigat deja grupa.

Conducerea clubului AC Milan a anunţat luni demiterea antrenorului Vincenzo Montella şi înlocuirea sa cu Gennaro Gattuso, în vârstă de 39 de ani.

Închide ×