Fotbal international

“Genialul Messi a distrus zidul Alaves”. L-a uimit până şi pe Ernesto Valverde

19.08.2018 | 14:33
Genialul Messi a distrus zidul Alaves La uimit pana si pe Ernesto Valverde

“Genialul Messi a distrus zidul Alaves” – titrează unul dintre cotidianele de casă ale Barcelonei, El Mundo Deportivo, după debutul convingător al campionilor în noul sezon de la La Liga. FC Barcelona a avut nevoie de ceva mai mult de o oră pentru a începe recitalul împotriva echipei antrenate de un fost jucător de legendă pe Nou Camp, fundaşul central Abelardo. Catalanii s-au impus cu 3-0, iar noul căpitan al echipei, Lionel Messi, a fost omul orchestră al trupei blaugrana, care a făcut realmente show: două goluri şi două bare, spectacol total.

”Două goluri, două bare, schimbări de direcție minunate, pase imposibile și assisturi pentru Dembélé, Coutinho și Suárez” – a scris El Mundo Deportivo, iar entuziasmul în Catalonia e deja contagios, pentru că de fiecare dată când Messi a înscris în prima etapă FC Barcelona a ieşit campioană.

Genialul Messi a distrus zidul lui Alaves. Ce îşi doreşte Sergi Roberto

Până și Valverde a rămas impresionat de recitalul argentinianului. “Leo nu încetează să ne surprindă. Nu e prima oară când bate o «directă» în acest fel. Nimeni nu știe ce variantă va alege să execute. El vede ceea ce nimeni nu poate vedea în acele momente”, explică antrenorul blaugrana.

Genialul Messi a distrus zidul Alaves. Starul Barcelonei dă motive de bucurie, pentru că ăn fiecare an în care a marcat în prima etapă Barca a luat titlul
Genialul Messi a distrus zidul Alaves. Starul Barcelonei dă motive de bucurie

Messi a devenit primul jucător din secolul al 21-lea care marchează în 15 stagiuni consecutive în La Liga şi coechipierul său Sergi Roberto spune că ar fi minunat ca Leo să mai fie în tricoul catalanilor şi la golul 7000 al catalanilor în istoria fotbalului spaniol. “Messi scrie mereu istorie. În astfel de meciuri, așteptăm un gol de la el. Va fi complicat să marcheze și golul blaugrana cu numărul 7.000 în LaLiga, dar îmi place să joc alături de el”

Barca a făcut achiziţii importante în această vară

FC Barcelona a câştigat sezonul trecut titlul şi Cupa Spaniei, însă durerea cea mare a catalanilor e legată de Champions League. Acolo unde a triumfat în ultimele trei ediţii consecutiv marele rival Real Madrid. Este ceea ce îi macină cel mai mult pe Messi şi compania, care îşi doresc enorm să pună capăt acestei hegemonii în sezonul 2018-2019. Barcelona nu a stat cu mâinile încrucişate la piept în această vară, ci a investit consistent, transferându-i pe brazilienii Malcom şi Arthur, pe fiorosul chilian Arturo Vidal şi pe fundaşul central al Sevillei, francezul Clement Lenglet, achiziţii menite să crească mult forţa echipei.

Au plecat cei care nu erau la nivel de Barcelona

A reuşit, totodată, să scape de câţiva jucători care nu puteau fi niciodată piese de bază, iar Everton s-a dovedit a fi cel mai bun cumpărător de pe Nou Camp, de unde i-a transferat pe fundaşii Yerry Mina şi Lucas Digne, precum şi pe mijlocaşul la închidere Andre Gomes. În acest moment Barca are clar cel mai bun lot din tot campionatul Spaniei, ceea ce o poziţionează drept principala candidată la titlu.

Faptul că Leo Messi nu va mai merge în acest an la nici o acţiune a echipei naţionale a Argentinei este iarăşi un lucru benefic pentru Barcelona, pentru că starul va fi mult mai odihnit şi mult mai puţin stresat, ceea ce înseamnă un randament şi mai bun. Şi Messi a declarat că anul acesta se va trage tare pentru ca echipa să urce în fazele cât mai avansate ale Champions League.