Fotbal international

Gennaro Gattuso, amintiri de la 11 ani după victoria Milanului în fața Stelei în finala CCE! ”Tatăl meu a făcut asta”

22.03.2019 | 15:19
Gennaro Gattuso amintiri de la 11 ani dupa victoria Milanului in fata Stelei in finala CCE Tatal meu a facut asta

Antrenorul Gennaro Gattuso a depănat câteva amintiri trăite la vârsta de 11 ani, după victoria obținută de AC Milan în fața formației Steaua București în finala Cupei Campionilor Europeni. La 24 mai 1989, pe stadionul Cam Nou din Barcelona, ”roș-albaștrii” erau învinși de Milan cu scorul de 4-0, după ce olandezii Ruud Gullit și Marco van Basten reușiseră câte o ”dublă”.

Gennaro Gattuso, amintiri de la 11 ani după victoria Milanului în fața Stelei din finala CCE

”Milan a fost tot timpul un vis pentru mine. Este echipa pe care am susținut-o de când eram copil. Când Milan a învins-o pe Steaua București și a câștigat Cupa Campionilor Europeni, tatăl meu m-a dus la paradă. Atunci mi-am spus că într-o zi vreau să ridic acel trofeu deasupra capului îmbrăcat în tricoul Milanului”, și-a amintit Gennaro Gattuso, despre meciul Milan – Steaua din finala Cupei Campionilor Europeni.

În interviu acordat în presa italiană și preluat de site-ul ilmilanista.it, Gennaro Gattuso a povestit că cea mai mare dramă a trăit-o în finala Champions League de la Istanbul, din sezonul 2004-2005, atunci când Milanul a condus-o pe FC Liverpool cu 3-0 la pauză, dar a fost egalată și apoi învinsă la loviturile de departajare.

Gennaro Gattuso faultându-l pe Steven Gerrard în finala Champions League din sezonul 2004-2005
Gennaro Gattuso faultându-l pe Steven Gerrard în finala Champions League din sezonul 2004-2005

”Am trăit un coșmar mulți ani”

”Atunci, Galliani m-a convins să rămân la Milan. Am stat închis 8-9 ore în camera cu trofee a clubului și mai venea secretara să-mi aducă sandwichuri și cafea. M-am simțit responsabil după acel meci. Nu am acceptat niciodată acea înfrângere. Am visat mult timp paradele lui Dudek și în special dubla intervenție la Șevcenko în minutul 119. Am trăit un coșmar mulți ani. Uneori, coșmarul mai apare”, a declarat Gattuso.

Pus să-și caracterizeze câțiva din colegii pe care i-a avut la AC Milan, Gennaro Gattuso a răspuns: ”Borriello, Beckham și Fernando Redondo erau cei mai vanitoși. În fiecare zi veneau îmbrăcați cu alte haine. Cel mai apropiat de mine a fost Kaladze. De câte ori am avut avut nevoie, el m-a sprijinit. Antrenorul pe care îl preșuiesc cel mai mult este Carlo Ancelotti. Este unic”.