News

George Simon denunță ”farsa” România a intrat în Schengen: ”O minciună pe care PSD și PNL o livrează cu entuziasm”

Președintele AUR susține că Air Schengen este o farsă pregătită de Coaliția PSD-PNL, menită să atragă atenția de la ”lovitura de stat aflată în desfășurare”.
01.04.2024 | 12:23
George Simon denunta farsa Romania a intrat in Schengen O minciuna pe care PSD si PNL o livreaza cu entuziasm
George Simion susține că Air Schengen este o farsă Sursa foto: georgesimion.ro
ADVERTISEMENT

George Simion spune că liderii ”coaliției toxice PSD-PNL” vor încerca să manipuleze opinia publică prin anunțul fals că România a devenit parte din Spațiul Schengen.

George Simon denunță ”farsa România a intrat în Schengen”

George Simion le mai cere românilor să îl susțină, semnând pentru listele și candidații partidului pentru a-și atinge obiectivul de a strânge 1 milion de semnături.

ADVERTISEMENT

”Dragi români, coaliția toxică PSD-PNL ne pregătește o farsă pentru mâine, pe 31 martie, cu o zi înainte de 1 aprilie, care este, de fapt, Ziua Păcălelilor: ne vor spune că România a intrat în Schengen.

Nu văd nimic mai fals în aceste vorbe, cum că România a intrat în Schengen. (…) în calitate de europeni veritabili, nu avem nevoie de confirmări externe pentru a ne cunoaște locul pe continent.

ADVERTISEMENT

Este inacceptabil să ni se spună, după decenii de sacrificiu, că ne este în sfârșit permis accesul într-o Europă care până acum ne-a privit mai mult ca pe o piață de desfacere pentru surplusurile sale.

Și istoric, și geografic, suntem europeni, nu trebuie să ne certifice cineva, nu trebuie să vină Nehammer să spună că, gata, după 15 ani de chinuri aveți și voi acces în Europa.

ADVERTISEMENT

Anunțurile triumfale pe care le vor face mâine groparii României de la PSD și PNL, despre aderarea României la Schengen, nu trebuie să ne abată atenția de la realitatea amară în care ne aflăm: lovitura de stat în desfășurare și faptul că suntem percepuți precum cetățeni de mâna a doua în Europa”, a scris liderul AUR pe blogul său.

Schengen (aerian) – o minciună marca PSD și PNL

George Simion acuză faptul că Air Schengen nu este real, ci este doar o invenție a Coaliției, și că în realitate este vorba de un nou eșec al României de a intra în spațiul de liberă circulație.

ADVERTISEMENT

”Trebuie să vorbim deschis despre așa-zisul ”Schengen aerian” – o minciună pe care PSD și PNL o livrează cu entuziasm, mascând faptul că nu ne bucurăm de aceleași drepturi ca și celelalte țări membre în Schengen.

Această aderare artificială nu este doar nedreaptă, ci și o insultă la adresa demnității noastre naționale. (…)

Au creat un Schengen special pentru noi în care ne-au băgat, dar nu mai e nimeni acolo și, gata, spun că am intrat în Schengen.

Mulțumim, nu, nu așa! Ori suntem respectați și nu mai suntem considerați cetățeni de mâna a doua, ori așa ceva nu putem accepta. Ține de demnitatea națională”, mai scrie Simion.

ADVERTISEMENT