News

Germania a scăpat pandemia de sub control, avertizează ministrul Economiei. Renunțați la cumpărăturile pentru Crăciun

14.12.2020 | 19:07
Germania a scapat pandemia de sub control avertizeaza ministrul Economiei Renuntati la cumparaturile pentru Craciun
ADVERTISEMENT

Pandemia a scăpat de sub control, avertizează ministrul german al Economiei, Peter Altmaier. Fără lockdown, numărul locurilor la terapie intensivă va fi depășit.

Germania intră miercuri în carantină pentru șase săptămâni după o creștere semnificativă a numărului de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2.

ADVERTISEMENT

Federația Spitalelor Germane solicită autorităților să analizeze o autorizare de urgență, la nivel național, a vaccinuluo Pfizer/BioNTech.

Guvernul german a cerut cetățenilor să renunțe la cumpărăturile de Crăciun

Focarul de coronavirus a scăpat de sub control în Germania după o „creștere exponențială” a numărului de infecții și decese din ultimele zile, a avertizat ministrul economiei.

ADVERTISEMENT

Peter Altmaier a spus că măsurile „mai puțin intruzive” nu au fost suficiente, întrucât țara se pregătește pentru un blocaj greu de miercuri, ceea ce va însemna închiderea tuturor școlilor și magazinelor timp de șase săptămâni, relatează INDEPENDENT.

Germania a înregistrat alte 16.362 de cazuri Covid-19 pozitive, cu 4.000 mai multe decât săptămâna precedentă, și 188 de noi decese luni, ceea ce a dus la numărul total de cazuri la 1,34 milioane, cu 21.975 de decese cauzate de virus.

ADVERTISEMENT

Altmaier a avertizat, de asemenea, că numărul pacienților care au nevoie de tratament în terapie intensivă  va depăși capacitatea spitalelor în câteva săptămâni, fără restricții mai severe.

Cancelarul Angela Merkel și guvernatorii celor 16 state ale țării au convenit duminică să înăsprească măsurile restrictive începând de miercuri până pe 10 ianuarie, întrucât a spus că restricțiile existente impuse luna trecută nu au reușit să reducă semnificativ rata infecției.

ADVERTISEMENT

Cu doar câteva săptămâni în urmă, restaurantele, barurile, teatrele și sălile de sport au rămas închise, dar școlilor și magazinelor li s-a permis să rămână deschise. Cu toate acestea, cazurile au început să crească din nou, pe măsură ce oamenii se întâlneau mai des cu prietenii și familia.

Guvernul german a cerut cetățenilor să renunțe la cumpărăturile de Crăciun în următoarele două zile pentru a opri cifrele să crească în continuare.

„Îmi doresc și sper că oamenii vor cumpăra doar ceea ce au cu adevărat nevoie, cum ar fi alimente. Cu cât controlăm mai repede aceste infecții, cu atât este mai bine pentru toată lumea”, a declarat Peter Altmaier.

Restricțiile vor fi ușor mai relaxate între 24 și 26 decembrie

Markus Söder, premierul Bavariei, a mai spus că virusul a „scăpat de sub control” după întâlnirea sa cu Angela Merkel, adăugând: „Suntem la cinci minute de miezul nopții”.

Merkel a recunoscut că noile restricții vor afecta serbările de Crăciun, dar a spus că este „nevoie urgentă de acțiune” pentru a preveni copleșirea sistemului de sănătate.

De miercuri, nu mai mult de cinci persoane vor avea voie să se întâlnească în interior, cu excepția copiilor sub 14 ani. Totuși, acest lucru va fi ușor relaxat între 24 și 26 decembrie pentru a permite familiilor să petreacă Crăciunul împreună.

Federația Spitalelor Germane a salutat noile măsuri, dar a adăugat că este dificil de înțeles de ce Agenția Europeană a Medicamentelor (EMA) nu a aprobat încă vaccinul Pfizer/BioNTech.

“Dacă există o nouă întârziere, guvernul federal trebuie să verifice dacă nu este necesară o licență națională de urgență”, a declarat organizația. “Este, de asemenea, imperativ ca toți angajații din clinici să fie incluși în primul grup de prioritizare.”

Agenția se confruntă cu presiuni crescânde pentru a aproba vaccinul, după ce Marea Britanie, Canada, Bahrain și SUA au autorizat serul în ultimele săptămâni. Se așteaptă ca agenția să ia o decizie până pe 29 decembrie.

ADVERTISEMENT