News

Gest înfiorător al unui bărbat din Otopeni. A turnat benzină peste iubita lui și i-a dat foc

Un bărbat din Otopeni a turnat benzină peste concubina lui și i-a dat foc. Spre fericire, victima a reușit să stingă flăcările.
10.05.2023 | 19:15
Gest infiorator al unui barbat din Otopeni A turnat benzina peste iubita lui si ia dat foc
Un bărbat din Otopeni i-a dat foc iubitei sale. Foto: Hepta.
ADVERTISEMENT

O femeie din Otopeni a sunat la poliție și a relatat un incident șocant care i s-a întâmplat miercuri, 10 mai. Concubinul acesteia a turnat benzina peste ea și i-a dat foc. Victima a reușit să stingă flăcările, dar a suferit arsuri la o mână. Bărbatul a fost reținut de oamenii legii și este cercetat în legătură cu acest caz.

O femeie din Otopeni a fost incendiată de concubinul ei

„La data de 10 mai,  în jurul orelor 01:46, polițiștii orașului Otopeni au fost sesizați prin apel 112 de către o femeie, cu privire la faptul că, în timp ce se afla la domiciliul din comuna Dascălu, orașul Otopeni, concubinul acesteia a turnat benzina peste ea şi a dat foc la un burete”, au transmis, miercuri, reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov.

ADVERTISEMENT

Polițiștii investighează cazul ca să afle circumstanțele în care s-a produs incidentul de la Otopeni. Femeia care a trecut prin momente teribile acum se află în siguranță. Aceasta a fost transportată la spital pentru a primi îngrijiri medicale. Concubinul victimei va fi acuzat de “tentativă la distrugere prin incendiere, violare de domiciliu şi violenţă în familie”.

“În cadrul activităţilor efectuate, poliţiştii l-au depistat pe bărbatul bănuit de comiterea faptelor sesizate, la imobilul unde acesta locuia, din comuna Dascălu, şi l-au condus la sediul Poliţiei Oraşului Otopeni pentru cercetări. La acest moment, bărbatul se află în custodia poliţiştilor”, au mai transmis poliţiştii.

ADVERTISEMENT

O femeie din București a trecut prin clipe teribile

Un bucureștean a fost cercetat după ce a încercat s-o ucidă pe iubita sa. Bărbatul era supărat din cauza unei datorii de 1.500 de lei și se afla sub influența cocainei în momentul agresiunii. După o altercație fizică, bărbatul a pus-o pe femeie în portbagajul mașinii și i-a dat foc. Tânăra a reușit să sune la numărul de urgență 112, iar operatorii Serviciului de Telecomunicații Speciale au reușit să localizeze mașina și să direcționeze forțele de intervenție către locul incidentului.

Echipajele de siguranță publică și rutieră au fost alertate și au fost chemate forțe suplimentare pentru salvarea femeii. În cele din urmă, un echipaj al Brigăzii Rutiere a reușit să localizeze mașina, care era oprită pe un câmp în apropierea sectorului 3. Polițiștii s-au apropiat de mașină și au auzit țipetele victimei. Femeia a fost salvată și eliberată.

ADVERTISEMENT

Victima a primit îngrijiri medicale la fața locului și nu a necesitat transportul la spital. În timpul anchetei, bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest și cu aparatul DRUGTEST, iar rezultatele au indicat că acesta se afla sub influența cocainei. În cazul în care polițiștii nu ajungeau la timp, victima ar fi putut să sufere leziuni grave sau chiar să-și piardă viața.

Mii de femei se confruntă cu violența în familie

Potrivit unui studiu realizat de UNICEF, peste 50% dintre femeile din Romania au suferit violență fizică sau sexuală la un moment dat în viață, iar mulți dintre agresori sunt partenerii lor de viață. Deși există legi care protejează victimele și sancționează agresorii, rata de condamnare este destul de mică, iar victimele se confruntă adesea cu stigmatizare, lipsa de sprijin și frica de răzbunare.

ADVERTISEMENT

Pentru a combate violența în familie, este nevoie de o abordare multidisciplinară și coordonată, care să implice atât instituțiile statului, cât și organizațiile non-guvernamentale și societatea civilă. Este important să se ofere sprijin și servicii de asistență victimelor, precum și educație și sensibilizare în comunitate. Este, de asemenea, esențial să se îmbunătățească sistemul de justiție, astfel încât agresorii să fie sancționați și să existe mai multă încredere în instituțiile statului.

ADVERTISEMENT