News

Gestul impresionant al unui taximetrist din Harghita. Cum a salvat economiile unei familii care muncise un an peste hotare

O familie din Harghita a fost aproape să rămână fără toți banii strânși după un an de muncă peste hotare. Salvarea lor a fost un șofer de taxi
02.01.2024 | 08:39
Gestul impresionant al unui taximetrist din Harghita Cum a salvat economiile unei familii care muncise un an peste hotare
Poliția din Harghita l-a felicitat pe taximetrist pentru spiritul civic. Sursa foto: Facebook/ Poliția Harghita
ADVERTISEMENT

Polițiștii din Harghita au adus în atenția publicului un caz aproape emoționant petrecut chiar în noaptea de Anul Nou. Atunci, o familie din localitate a fost aproape să rămână fără banii strânși după un an întreg de muncă peste hotare, dacă nu era gestul impresionant al unui taximetrist.

Gestul impresionant al unui taximetrist

Poliția din Harghita a relatat luni cazul unui taximetrist din localitatea Cristuru Secuiesc care s-a trezit cu o geantă plină cu bani pe bancheta din spate a taxiului pe care-l conducea. Bărbatul s-a dus imediat la Poliția să predea geanta cu bani.

ADVERTISEMENT

„”Ce aș face dacă aș găsi o geantă cu bani?” Probabil această întrebare a fost prezentă în mintea multora dintre noi, la un moment dat. Pentru un șofer de taxi din Cristuru Secuiesc această idee a devenit realitate, chiar în ultima zi a anului 2023, când a găsit pe bancheta taxi-ului pe care îl conducea o borsetă în care se afla o sumă foarte mare de bani în euro.

Fără să stea pe gânduri, bărbatul s-a prezentat la sediul poliției din localitate și le-a predat-o oamenilor legii”, a scris pe Facebook Poliția din Harghita, relatând un caz petrecut în noaptea de Anul Nou.

ADVERTISEMENT

Banii, economiile unei familii după un an peste hotare

Oamenii legii au povestit apoi că au reușit să-i găsească în scurt timp pe posesorii genții pline cu bani. E vorba de o familie tânără, care muncise un an întreg peste hotare pentru acești bani cu care sperau să reușească să-și clădească un viitor în țară.

„În scurt timp au fost identificați și proprietarii borsetei: o familie tânără ce a trudit aproape un an în țări străine pentru a-și clădi un viitor frumos împreună. Anul 2023 s-a încheiat cu o bucurie enormă pentru tinerii care și-au recuperat economiile și cu satisfacția bărbatului, care le-a găsit, că fapta sa este demnă de laudă și admirație.

ADVERTISEMENT

Felicitări pentru spiritul civic de care ați dat dovadă, domnule Szocs Lóránt Àrpàd ! Sperăm că gestul dumneavoastră să fie un exemplu de urmat și pentru alți cetățeni, care s-ar putea găsi într-o astfel de situație”, se mai arată în mesajul polițiștilor din Harghita.

Codul penal stabilește o pedeapsă între una și trei luni în cazul persoanelor care, în termen de zece zile, nu predau un bun găsit. „Fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităţilor sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al său se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.

ADVERTISEMENT

Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi însuşirea pe nedrept a unui bun mobil ce aparţine altuia, ajuns din eroare sau în mod fortuit în posesia făptuitorului, sau nepredarea acestuia în termen de 10 zile din momentul în care a cunoscut că bunul nu îi aparţine. Împăcarea înlătură răspunderea penală”, arată Art. 243 al Noului Cod penal.

ADVERTISEMENT