Doi bărbați din Segarcea, județul Dolj, au fost reținuți de polițiști după ce, împreună cu alți doi complici, i-au bătut crunt pe un tată și pe fiul acestuia, chiar la ei în curte.
Doi dintre cei patru agresori au fost reținuți pentru 24 de ore de poliție pentru infracțiuni de lovire și alte violențe dar și pentru violare de domiciliu.
Potrivit poliției Dolj, cei doi (unul de 19 ani și celalălalt de 42 de ani) , împreună cu alți doi complici, au intrat la orele dimineții de 27 decembrie în curtea casei unui bărbat de 62 de ani din Segarcea.
Agresorii au folosit „obiecte contondente” și l-au atacat pe proprietar și pe fiul acestuia, în vârstă de 45 de ani. Poliția a interevenit cu mai multe echipaje iar victimele au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale, scrie Gazeta de Sud.
„Poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Segarcea au reţinut, pe 27 decembrie, pentru 24 de ore, doi bărbaţi de 19 şi 42 de ani, ambii din oraşul Segarcea, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovirea sau alte violenţe şi violare de domiciliu.
Aceştia sunt bănuiţi că în dimineaţa zilei de 27 decembrie, în jurul orei 5.50, împreună cu alţi doi bărbaţi, de 29 de ani, ar fi pătruns fără drept în curtea locuinţei unui bărbat de 62 de ani, din oraşul Segarcea, unde, prin folosirea de obiecte contondente, l-ar fi agresat pe acesta dar şi pe fiul său de 45 de ani“, a comunicat IPJ Dolj.
În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au reţinut doi bărbaţi, de 19 şi 42 de ani, pentru 24 de ore. Aceştia au fost introduşi în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ, potrivit sursei citate.
Cei doi reținuți vor fi prezentați prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Segarcea în vederea luării unei măsuri preventive.
Potrivit statisticilor, zonele rurale nu sunt mai puțin afectate de violență decât cele urbane. Potrivit sociologilor, în zonele rurale există vorba că „toată lumea cunoaște pe toată lumea”, ceea ce le dă autorilor violenței un sentiment de impunitate. Izolarea, sărăcia, controlul social și stereotipurile de gen contribuie la banalizarea acestui fenomen.