News

Bărbat din Giurgiu, dat dispărut de familie. Poliția cere ajutorul populației pentru a-l găsi

Un bărbat în vârstă de 71 de ani, domiciliat în Giurgiu, a fost dat dispărut de către familia sa, iar autoritățile solicită sprijinul publicului pentru a-l găsi.
01.01.2024 | 18:55
Barbat din Giurgiu dat disparut de familie Politia cere ajutorul populatiei pentru al gasi
Un bărbat de 71 de ani din Giurgiu a dispărut și a fost dat în căutare de polițiști / Colaj foto: Fanatik / Surse foto: Poliția Română / Hepta
ADVERTISEMENT

Potrivit informațiilor furnizate de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Giurgiu, la data de 1 ianuarie a acestui an, o femeie din municipiul Giurgiu a sesizat Poliția cu privire la dispariția lui Joițioiu Petre, în vârstă de 71 de ani, care a părăsit domiciliul la data de 31 decembrie 2023 și nu s-a întors.

Polițiștii fac apel la cetățeni

Semnalmentele bărbatului sunt următoarele: înălțimea de 1,75 metri, greutatea aproximativă de 75 de kilograme, păr alb, tuns scurt cu fire ondulate, ochi albaștri. Nu există semne particulare sau tatuaje identificabile.

ADVERTISEMENT

În momentul dispariției sale, Joițioiu Petre purta pantaloni și adidași albaștri, o geacă gri și un fes multicolor.

Persoanele care dețin informații relevante sunt îndemnate să contacteze Serviciul de Urgență 112 sau să se adreseze celei mai apropiate unități de poliție pentru a contribui la eforturile de găsire a bărbatului dispărut.

ADVERTISEMENT

Câte persoane dispar pe an, în România

Potrivit unei statistici a Poliției Române, la nivel național au fost raportate 13.511 dispariții, în cursul anului 2022. Dintre acestea, 4.821 sunt majori, iar 8.690 sunt persoane minore.

Majoritatea cazurilor au fost soluționate, fiind revocate 13.395 de dispariții, dintre care 4.791 sunt majori, iar 8.604 sunt minori.

ADVERTISEMENT

Alte 1.048 de persoane dispărute au fost depistate în primele două luni ale anului 2023, din care 691 de cazuri sunt reprezentate de minori.

”Cele mai multe cazuri de dispariţii (aproximativ 95% din totalul sesizărilor primite în fiecare an) se referă, de fapt, la plecările voluntare de la domiciliu sau din centrele de ocrotire, urmate de găsirea în termen scurt sau reîntoarcerea minorilor declaraţi dispăruţi, fără implicaţii majore de risc victimal sau infracţional”, se arată în statistica publicată de IGPR pe site-ul oficial al Poliției Române.

ADVERTISEMENT

Numărul minorilor dispăruți s-a dublat în ultimii cinci ani

Cifrele sunt în creștere față de anii trecuți, mai ales în privința minorilor dispăruți de la domiciliu. În 2018, la nivel național s-au înregistrat 3.600 de minori dispăruți, din care 3.190 au fost găsiți.

Cele mai multe cazuri de dispariție (95%) sunt soluționate în prima săptămână. Pe măsură ce timpul trece, șansele unei persoane dispărute de a mai fi găsită scad tot mai mult.

ADVERTISEMENT