Life

Gestul interzis în Grecia. Turiștii nici nu știu că îi jignesc pe localnici

Gestul interzis în Grecia. Este complet neadecvat să faci acest lucru, deși la noi este o practică comună. Este o jignire pentru localnici.
13.07.2023 | 23:48
Gestul interzis in Grecia Turistii nici nu stiu ca ii jignesc pe localnici
Gestul interzis în Grecia. Nu ai voie să îl faci. Foto Pixabay
ADVERTISEMENT

Gestul interzis în Grecia. Turiștii nici nu știu că dacă fac acest lucru îi jignesc pe localnicii din această destinație populară.

Gestul interzis în Grecia. Nu ai voie să îl faci

Este un gest absolut interzis în Grecia și toți turiștii ar trebui să știe acest lucru înainte de a merge în vacanță. Este un gest banal, dar iată că poate fi o adevărată jignire pentru localnici.

ADVERTISEMENT

Mai precis, este vorba de simplu salut cu mâna deschisă. Acesta este o adevărată jignire pentru locuitorii de aici.

Poate părea absolut banal pentru unii, dar este în realitate un adevărat gest obscen pentru localnici. Tocmai de aceea, grecii nu salută folosindu-și mâinile, ci doar dând din cap de la dreapta la stânga.

ADVERTISEMENT

Ce alte lucruri sunt complet interzise în Grecia. Te poți alege cu o amendă

Sunt și alte lucruri pe care nu ai voie să le faci în vacanță în Grecia. Spre exemplu, nu poți să mesteci gumă în muzee sau la alte situri arheologice.

De altfel, parlamentarii au adoptat și o lege în acest sens după ce ani la rândul s-au strâns kilograme de gumă de mestecat din unele dintre monumentele Greciei.

ADVERTISEMENT

Pentru turistele care vor să vizite Acropole cu tocuri, grecii au vești proaste. Este absolut interzis să porți tocuri la acest loc celebru. Ele pot lua și o amendă usturătoare dacă se prezintă cu tocuri.

Cei care închiriază aici o mașină trebuie să știe ce reguli aspre au grecii. Astfel, pentru cei care conduc în timp ce folosesc telefonul mobil amenzile sunt usturătoare. Nu numai că vezi rămâne fără permis, dar și fără plăcuțele și certificatul de înmatriculare.

ADVERTISEMENT

Tot referitor la acest subiect, șoferii trebuie să știe că situația parcărilor din Grecia este una haotică. Cei care nu parchează unde trebuie pot primi amenzi până la 150 de euro.

De asemenea, vei fi nevoit să plătești și cuantumul amenzii pentru zilele de parcare ilegală. Nu în ultimul rând, vei rămâne fără plăcuțe și certificatul de înmatriculare.

ADVERTISEMENT