Fotbal international

Cum mai poate pierde Leo Messi Gheata de Aur. Cine îi poate fura trofeul pe ultima sută de metri

21.05.2019 | 22:05
Cum mai poate pierde Leo Messi Gheata de Aur Cine ii poate fura trofeul pe ultima suta de metri

Leo Messi este foarte aproape de a câştiga un nou trofeu individual, Gheata de Aur, acordată celui mai prolific marcator de pe continentul european. După ce în trecut acest trofeu căzuse în ridicol, ca urmare a faptului că în mai multe rânduri jucători din ţări mai puţin dezvoltate în lumea bună a fotbalului de pe bătrânul continent au terminat pe primul loc prin mijloace nesportive. În această situaţie s-au aflat şi câştigători din România, Dudu Georgescu, Rodion Cămătaru sau Dorin Mateuţ.

Gheata de Aur. mai poate fi pierdută de Leo Messi cu o singură condiţie

Noul sistem stabileşte un punctaj între numărul de goluri marcate de jucători şi gradul de dificultate al campionatelor din care provin şi aşa Lionel Messi sau Cristiano Ronaldo au ajuns să câştige Gheata de Aur de mai multe ori. Şi în această ediţie, când în weekend va cădea cortina peste competiţiile interne în mai toată Europa, deci şi peste campionatele de top, Messi se află în frunte şi nu mai poate pierde trofeul decât într-o anumită împrejurare. Messi are deja în palmares cinci trofee Gheata de Aur.

Vedeta Barcelonei e pe primul loc, având 36 de goluri marcate şi 72 de puncte. Pe locul secund se află cel mai scump jucător din lume la acest moment, francezul Kylian Mbappe, cu 32 de goluri şi 64 de puncte. Ceilalţi jucători sunt la distanţă mare de duo-ul din faţă. Iar Cristiano Ronaldo nici măcar nu a prins Top 10, cu doar 21 de goluri, deci 42 de puncte.

Gheata de Aur. Aşa arată clasamentul la zi. Leo Messi a încheiat competiţia
Gheata de Aur. Aşa arată clasamentul la zi. Leo Messi a încheiat competiţia

Kylian Mbappe a fost suspendat trei etape

Aşadar, în teorie, un singur jucător îl mai poate egala sau chiar depăşi pe Leo Messi, dar ar trebui pentru asta un festival de goluri din perioada reuşitelor câştigătorilor români sau din Cipru. Pentru a-l egala pe Messi Mbappe are nevoie să înscrie de patru ori în ultima etapă, în care PSG se va deplasa pe terenul lui Reims.

Gheata de Aur poate fi câştigată de Kylian Mbappe numai dacă dă cinci goluri în ultima etapă. Cu patru goluri îl egalează pe Messi
Gheata de Aur poate fi câştigată de Kylian Mbappe numai dacă dă cinci goluri în ultima etapă. Cu patru goluri îl egalează pe Messi

Iar pentru a câştiga Mbappe ar trebui să înscrie de cinci ori, ceea ce ar fi cea mai bună performanţă din cariera, sa, pentru că patru goluri a reuşit să marcheze pentru PSG în poarta lui Lyon. Cu siguranţă, acum Lionel Messi ar fi tremurat serios dacă francezul nu ar fi avut de ispăşit nu de mult trei etape de suspendare, în care doar un gol marcat pe meci, deşi erau posibile mai multe, ar fi ajuns la o lungime de vedeta Barcelonei!