News

Gheorghe Dincă, cea mai bizară tentativă de a ieși din închisoare. Cât de gravă e starea de sănătate a ”monstrului” din Caracal

Gheorghe Dincă, condamnat la 30 de ani de închisoare în dosarul Caracal, a fost protagonistul unui episod ciudat, în care altcineva a scris o scrisoare, în numele lui.
02.10.2023 | 17:10
Gheorghe Dinca cea mai bizara tentativa de a iesi din inchisoare Cat de grava e starea de sanatate a monstrului din Caracal
Gheorghe Dincă se joacă în continuare cu nervii autorităților, deși a fost condamnat la 30 de ani de închisoare în cazul Caracal / Colaj foto: Fanatik / Surse foto: Hepta / Youtube Relatie vs Religie
ADVERTISEMENT

Cazul Caracal rămâne plin de contradicții și ciudățenii, începând cu moartea suspectă a unor magistrați care au lucrat la acest caz și terminând cu ultimul episod care l-a implicat pe Gheorghe Dincă, bărbatul condamnat la 30 de ani de închisoare pentru omor și trafic de persoane.

Gheorghe Dincă, o nouă scrisoare: ”Sunt foarte bolnav”

La mijlocul lunii august, Judecătoria Sectorului 5 a primit, prin poștă, o cerere scrisă de mână de la un anume Gheorghe Dincă, aflat la Penitenciarul Giurgiu, prin care acesta solicita întreruperea pedepsei pe motive medicale.

ADVERTISEMENT

Potrivit datelor din dosar, consultate de FANATIK, Dincă solicita ”întreruperea executării pedepsei pe motive medicale deoarece dorește efectuarea de investigații medicale și o expertiză de către INML, la spitale civile, deoarece are probleme de sănătate, pentru care este necesară o intervenție chirurgicală care nu poate fi efectuată de către sistemul medical din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor”. Cererea lui Dincă nu a fost motivată în drept, deci nu a inclus argumente juridice.

Judecătorii au cerut informații de la penitenciar însă nu au găsit pe nimeni cu acest nume. Până la urmă a fost identificat pe Gheorghe Dincă, condamnatul din cazul Caracal, care însă își executa pedeapsa la penitenciarul Craiova. În acest condiții, magistrații bucureșteni și-au declinat competența către Tribunalul Olt, care putea analiza contestația solicitantului.

ADVERTISEMENT

Dincă nu a recunoscut că el a făcut cererea de eliberare

Tribunalul Olt a preluat dosarul și l-a repus pe rol, citându-l pe Gheorghe Dincă, pentru a-și argumenta cererea. Audierea ”monstrului din Caracal” s-a lăsat, însă, cu o mare surpriză. Acesta a venit în fața judecătorilor și a spus că nu știe de ce a fost chemat în instanță, pentru că nu el a depus cererea de întrerupere a pedepsei. Mai mult, el a arătat că datele de stare civilă, numele mamei sau CNP-ul nu-i aparțin.

”Gheorghe Dincă a fost citat în închisoare și a venit în instanță și a spus că nu a făcut el cererea, că nu e scrisul lui. A spus că e o coincidență de nume, că e vorba de un alt Gheorghe Dincă din Caracal. Până la urmă, judecătorii de la Tribunalul Olt au respins cererea”, a explicat Carmen Obârșanu, avocata familiei Melencu, pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

”Monstrul” din Caracal s-a cerut din nou în instanță

Povestea nu se termină aici, pentru că, la câteva zile distanță, ”adevăratul” Gheorghe Dincă depune o contestație împotriva soluției tribunalului, care ajunge pe rolul Curții de Apel Craiova.

Pe 25 septembrie 2023, Dincă s-a prezentat din nou în fața instanței, însoțit de un avocat din oficiu, și a declarat că nu-și mai susține contestația, și că vrea să rămână în închisoare. Drept urmare, judecătorii au luat act de retragerea contestației și au soluționat definitiv cererea lui Dincă.

ADVERTISEMENT

Plimbarea condamnatului din cazul Caracal prin instanțe a costat statul român 680 de lei, sumă care va fi decontată pentru plata onorariilor avocatului din oficiu. La rândul lui, Dincă va trebui să plătească 200 de lei, cheltuieli de judecată.

Avocata familiei Melencu: ”Dincă a fost vizitat de o avocată misterioasă”

Avocata Carmen Obârșanu, care a reprezentat familia Luizei Melencu în dosarul Caracal, a dezvăluit că l-a vizitat pe Gheorghe Dincă în penitenciar, în încercarea de a afla adevărul despre soarta fetelor dispărute, chiar și în al doisprezecelea ceas.

”Am fost la el în luna septembrie și l-am întrebat de ce n-a făcut recurs în casație. Să meargă la ICCJ și să spună acolo tot ce știe despre soarta fetelor. El mi-a răspuns că a venit la el o avocată și că i-a dat acesteia toate actele, să formuleze recursul în casație. Când am verificat, nu fusese depusă nicio cerere la ICCJ, din partea lui Dincă. Nu știu cine este această misterioasă avocată.

Apoi mi-a spus că trebuie să fac echipă cu Moldovan (avocatul familiei Măceșanu, n.r.) și să-l scoatem din închisoare. I-am răspuns că mai întâi trebuie să spună ce a vorbit cu polițistul acela venit de la București (profilerul Dorin Dumitran, care l-a determinat pe Dincă să recunoască omorul în doar câteva ore de la debutul interogatoriului)”, a declarat Carmen Obârșanu, pentru FANATIK.

Cazul Caracal a provocat un șoc în Poliția Română

Cazul Caracal a debutat în vara anului 2019, odată cu arestarea lui Gheorghe Dincă, acuzat că a răpit, violat și ucis două tinere, ale căror trupuri ar fi fost arse într-un cuptor improvizat, în curtea casei.

Condamnarea lui Dincă s-a făcut pe baza unor probe biologice recoltate la fața locului și a unei declarații pe care acesta și-a retras-o ulterior. Rămășițele umane nu au mai fost găsite, iar principalul suspect a dat senzația că se joacă în permanență cu nervii anchetatorilor.

Cazul Caracal a dus și la demiterea șefului IPJ Olt, a șefului Poliției Caracal și a soției sale, care era șefă postului Osica de Sus, unde a fost sesizată prima dată dispariția Alexandrei.

Ulterior, au fost demiși prefectul și subprefectul de Olt, iar ministrul de interne, Nicolae Moga, a părăsit postul după ce s-a aflat modul dezastruos în care autoritățile au gestionat cazul.

Autoritățile au pus ”batista pe țambal”

Avocata familiei Măceșanu susține că dosarul a fost judecat pe repede-înainte, și a avut ca singur scop, condamnarea lui Gheorghe Dincă, fără ca cineva să mai fie interesat de soarta fetelor dispărute.

Ea a făcut mai multe plângeri penale la DIICOT împotriva unor polițiști din Caracal, dar și pentru o presupusă tâlhărie având-o victimă pe Luiza Melencu, al cărei telefon s-a reactivat la multe luni după dispariție.

ADVERTISEMENT