Fotbal intern

Gheorghe Hagi vrea schimbarea sistemului competiţional în Liga 1 Betano! ”Să jucăm primăvară-toamnă”

17.12.2018 | 16:03
Gheorghe Hagi vrea schimbarea sistemului competitional in Liga 1 Betano Sa jucam primavaratoamna

Antrenorul echipei FC Viitorul, Gheorghe Hagi, vrea schimbarea sistemului competiţional în Liga 1 Betano pentru a se evita să se mai joace pe terenuri impracticabile. ”Regele” a propus trecerea campionatului la sistemul primăvară-toamnă, dar pune condiția ca fiecare echipă să aibă nocturnă.

Cel mai simplu, campionat primăvară-toamnă. Terenurile sunt bune, nu mai este nevoie de încălzire, nu suntem dependenți de climă. Este obligatoriu să ai nocturnă, ca să jucăm vara la o oră cât mai târzie, sunt mai ușor de omologat stadioanele. Asta este, unii o să aibă concediu vara, iar noi o să jucăm fotbal. Trebuie să ne adaptăm la clima României”, a declarat tehnicianul Viitorului, conform gsp.ro.

Gheorghe Hagi le dă indicații jucătorilor săi în meciul FC Viitorul - Dinamo
Gheorghe Hagi le dă indicații jucătorilor săi în meciul FC Viitorul – Dinamo

Gheorghe Hagi vrea schimbarea sistemului competiţional în Liga 1 Betano: ”41 de stadioane frumoase, moderne și jucăm și de Crăciun”

Deși ar vrea schimbarea sistemului cxompetițional în Liga 1 Betano, Gheorghe Hagi a propus și o altă variantă: ”A doua variantă implică bani mulți, încălzire foarte bună, terenuri acoperite. Toate reședințele de județ să facă stadion acoperit, la standard european, care să se închidă și nu mai avem probleme cu zăpadă. 41 de stadioane frumoase, moderne și jucăm și de Crăciun. Important este să creezi condiții favorabile. Și nu vorbim doar despre meciuri, trebuie să ai și terenuri de antrenament cu încălzire. Sunt niște costuri mari și este dificil de realizat, ținând cont de situația financiară”.

”Regele” consideră că este inuman să joci pe terenuri înghețate: ”Este o situație care trebuie analizată. Liga, Federația, conducătorii de cluburi, lumea fotbalului, media, trebuie să reflectăm la acest aspect: cum facem ca să jucăm fotbal pe terenuri cât mai bune, pe iarbă! Să vedem cum ne adaptăm la această perioadă de iarnă, să găsim soluții ca să putem juca fotbal. Nu cum a fost la Mediaș, unde jucătorii au patinat, apoi terenul s-a dezghețat, sau în altă parte, cu terenuri pline de zăpadă. Eu nu mă plâng de acest lucru, dar este inuman să joci pe terenuri înghețate, pe care se poate întâmpla orice, iar jucătorii sunt expuși”.

Gheorghe Hagi a anunțat că vrea să aducă investitori noi la FC Viitorul, dar a și spus că s-ar putea retrage de pe banca tehnică a echipei și să rămână doar manager. FC Viitorul va juca luni seară, de la ora 20:00, împotriva campioanei CFR Cluj, în ultimul meci al etapei cu numărul 20 a Ligii 1 Betano. Partida va fi transmisă în format LIVE VIDEO pe FANATIK.