Sport

Gheorghe Tadici, replică pentru Tomas Ryde: “Antrenor de laptop! Vizita obiective turistice cu soția în ziua meciului”. Exclusiv

17.12.2020 | 14:05
Gheorghe Tadici replica pentru Tomas Ryde Antrenor de laptop Vizita obiective turistice cu sotia in ziua meciului Exclusiv
ADVERTISEMENT

Continuă războiul la distanță între Tomas Ryde și Gheorghe Tadici. Tehnicianul suedez îl consideră pe fostul selecționer drept “liderul clanului care subminează handbalul românesc”, iar replica lui Tadici nu s-a lăsat așteptată.

Gheorghe Tadici a reacționat pentru FANATIK și a avut o replică dură la adresa lui Tomas Ryde, care a condus în două rânduri naționala. La început, antrenorul lui HC Zalău a fost ironic când a fost numit “liderul clanului”, însă apoi a trecut și el la atac:

ADVERTISEMENT

“Este normal să fiu liderul antrenorilor când am 42 de ani de activitate neîntreruptă, dintre care 40 de ani la aceeași echipă. Doar doi ani am fost plecat la Oltchim, unde mi-a fost foarte ușor și fără jucătoare străine. Pentru că atunci n-am avut nicio jucătoare străină la Vâlcea. 

Gheorghe Tadici îl distruge pe Tomas Ryde: “Antrenor de laptop!”

Și Ryde și Per sunt antrenori de laptop. Păi selecționerul din 2019 și-a luat soția în delegație și în ziua meciului cu Suedia, țara lui natală, vizita obiective turistice. Iar după-amiază, Suedia a învins România cu 12 goluri diferență. 

ADVERTISEMENT

A avut meciuri foarte dificile cu Senegal și Kazahstan. Întâi să își vadă bârna din ochii lui și apoi să vadă paiul din ochii antrenorilor români. Îi aduc aminte că toate jucătoarele au fost formate de către antrenorii români și nu de ei, care au venit la borcanul cu miere, la contracte de 8000-10.000 de euro.

Atât el, cât și Per Johansson, în ultimii 10 ani, să îmi spună la ce echipă din țara natală au fost solicitați. Chiar și la Ambros Martin este diferit. Una e să fii antrenor la Gyor și Rostov, alta este să fii la naționala Rusiei. Noi voiam să îi facem statuie și rușii nu îl mai lasă să conducă echipa în meciul pentru locul 5 de la Euro. 

ADVERTISEMENT

“Deci, Ryde mai puțin cu observațiile pe Facebook. Nu are nicio contribuție, dimpotrivă, a tras în jos handbalul românesc”

Una este echipa de club, CSM sau Gyor, cu jucătoare din 6 sau 8 țări, plătite cu contracte de 8.000 – 12.000 de euro și una echipa națională, că e a României sau a Ungariei. Deci, Ryde mai puțin cu observațiile pe Facebook. Nu are nicio contribuție, dimpotrivă, a tras în jos handbalul românesc. 

A dovedit că este antrenor de laptop la echipe cu jucătoare din 5 echipe naționale, plătite cu bani mulți. Practic, rezultate cumpărate. Niciun deranj atâta timp cât timp nu este din bani publici. N-am nicio problemă, poate să le dea 20.000 de euro pe săptămână, dar nu din banii publici. Chestiune valabilă la toate cluburile din Liga Națională cu jucătoarele astea străine multe.

ADVERTISEMENT

“Cei de la FRH ar trebui să facă o sesizare la forul european pentru că nu este posibil să jignești o selecționată națională”

Uite, marii președinți și-au dovedit capacitățile manageriale în momentul în care a venit pandemia, în martie. În trei zile s-a băgat totul în șomaj tehnic. Ești mare președinte sau antrenor când plătești din bani publici salarii duble față de ceea ce se plătește în Norvegia, Danemarca sau Germania. Ca să nu mai vorbesc de fosta Iugoslavie, unde sunt salarii de 8 ori mai mici. Vă spun încă o dată, sunt de acord să se plătească orice salariu, dar nu din banul public. 

Iar în ceea ce îl privește pe Per Johansson, eu cred că cei de la FRH ar trebui să facă o sesizare la forul european pentru că nu este posibil să jignești o selecționată națională. Asta ar trebui să se întâmple, a spus Tadici pentru FANATIK.

“Nu este normal ca niciun conducător din Federație să nu fie la turneul final”

Gheorghe Tadici a semnalizat și faptul că niciun conducător din FRH nu a fost la turneul final din Danemarca, lucru inacceptabil, deși la un meci din preliminariile Campionatului Mondial din Suedia, conducătorii FRH au fost prezenți:

“Nu este normal ca niciun conducător din Federație să nu fie la turneul final. Cristina Vărzaru sau Alexandru Dedu ar fi trebuit să fie acolo, chiar dacă asta înseamnă să te supui unor reguli, ca și jucătoarele. În Suedia la un meci de calificare de la băieți au putut să fie prezenți și la turneul final nu?”, a spus Tadici.

Ryde: “Clanul a subminat FRH. Jucătoarele urăsc cu adevărat acest tip de conducere”

Tomas Ryde l-a atacat pe Gheorghe Tadici printr-o postare pe Facebook în care îi reproșa faptul că îi sare în apărare selecționerului Bogdan Burcea după acest turneu final, deși echipa României a mers la turneul final fără un plan de joc pentru apărare și atac:

„Interesant este că liderul clanului are mereu ocazia să vorbească, după aceea, ca un înțelept. Adevărul e însă unul singur: clanul a subminat FRH. Jucătoarele urăsc cu adevărat acest tip de conducere și lipsă de aptitudini în handbalul modern din partea antrenorului.

Gândiți-vă la următorul lucru, mergi la un Campionat European fără un plan de joc pentru apărare și atac, fără video și pregătire pentru jocuri, fără roluri clare în echipă”, a scris Ryde.

ADVERTISEMENT