Life

Gheorghe Zamfir a împlinit 81 de ani. Unde locuieşte acum cu soţia cu 44 de ani mai tânără ca el

Gheorghe Zamfir a împlinit 81 de ani pe 6 aprilie 2022. Artistul de renume internațional are o carieră impresionantă. Din 2015, este căsătorit cu Nicoleta Beca, o cântăreață cu 44 de ani mai tânără decât el.
06.04.2022 | 08:00
Gheorghe Zamfir a implinit 81 de ani Unde locuieste acum cu sotia cu 44 de ani mai tanara ca el
Între Gheorghe Zamfir și Nicoleta Boca este o diferență de 44 de ani. Foto: Colaj Fanatik/ Instagram
ADVERTISEMENT

Pe 6 aprilie, Gheorghe Zamfir a împlinit 81 de ani. Muzicianul care s-a născut în Găești a revoluționat naiul, schimbându-i forma, construcția și introducându-l în noi genuri muzicale. Artistul formează un cuplu cu Nicoleta Beca, o cântăreața cu 44 de ani mai tânără decât el, cu care s-a și căsătorit în anul 2015.

Gheorghe Zamfir aniversează 81 de ani pe 6 aprilie 2022

Gheorghe Zamfir s-a născut pe 6 aprilie la 1941 la Găești, în județul Dâmbovița. El este un virtuoz al naiului, compozitor și dirijor. De-a lungul carierei sale muzicale a semnat 300 de lucrări folclorice, de cameră, corale, vocale, instrumentale şi simfonice.

ADVERTISEMENT

De asemenea, a înregistrat peste 185 de albume muzicale, din care a vândut mai mult de 120 de milioane de exemplare în întreaga lume, scrie Agerpres.com.

Gheorghe Zamfir a debutat la numai 12 ani, la stația de radio din orașul natal.  Despre acel moment, maestrul își amintește că s-a dus să cânte și le-a spus celor care țineau emisiunile că este băiatul lui Tudor Zamfir, „Băcăuanul”, și vrea să fie ascultat.

ADVERTISEMENT

Prima prestație muzicală a avut la o stație de propagandă sovietică, acțiune pe care mai târziu a contestat-o și asta i-a adus necazuri. În 1982, Gheorghe Zamfir a dedicat un concert lui Dumnezeu, ceea ce a trezit antipatia soților Ceaușescu și a fost nevoit să plece în exil.

Chiar și așa, și-a continuat cariera. Până la 81 de ani, artistul a obținut peste 100 de discuri de platină și numeroase premii și distincții recunoscute la nivel național.

ADVERTISEMENT

Pe 13 ianuarie 2022, Președintele Klaus Iohannis l-a decorat pe Gheorghe Zamfir cu Ordinul Naţional “Steaua României” în grad de Cavaler.

Cine este soţia mult mai tânără a naistului Gheorghe Zamfir

Gheorghe Zamfir și Nicoleta Beca s-au întâlnit în 2008, în timpul unei emisiuni de televiziune. La vremea aceea, artistul era căsătorit cu Marie Noelle, o femeie de origine franceză. Divorțul s-a finalizat abia în 2015, după 10 ani de procese.

ADVERTISEMENT

La sfârșitul aceluiași an, artistul și Nicoleta Beca și-au oficializat relația, iar în 2016 a avut loc și cununia religioasă. Soția lui Nicolae Zamfir este cu 44 de ani mai tânără decât el.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Nicoleta Zamfir (@nicol_zamfir)

La rândul său, este interpretă de muzică populară. Nicoleta Beca s-a născut în satul satul Cib, comuna Almașu Mare,  conform Viva.ro. 

Unde locuiesc soţii Zamfir

Diferența de vârstă nu pare să fie o problemă pentru soții Zamfir. Despre partenera lui de viață, compozitorul declara anul trecut că este un înger și că fără ea nu crede că ar fi ajuns la vârsta pe care o are.

Când nu colindă lumea în lung și în lat, cei doi se relaxează în propriul paradis. Împreună cu soția lui, Gheorghe Zamfir locuiește într-o vilă impunătoare, pe care a construit-o în Găești, orașul său natal.

După cum scrie Wowbiz.ro, construcția are două etaje, mansardă și este formată din două corpuri. De asemenea, mare artist dispune și de o grădină imensă.

Vecinii lui Gheorghe Zamfir sunt mândri să locuiască lângă o celebritate de seama acestuia. Pentru sursa citată anterior, ei au menționat că dirijorul este un om plăcut și, în ciuda vârstei, energic.

 

ADVERTISEMENT