News

Ghinionistul Cătălin Cherecheș. Primarul fugar a ajuns iar la mâna judecătoarei care l-a condamnat și i-a băgat socrii în arest

Cătălin Cherecheș, primarul fugar al municipiului Baia Mare, este cu siguranță un ghinionist atunci când vine vorba despre problemele cu legea.
17.01.2024 | 10:48
Ghinionistul Catalin Chereches Primarul fugar a ajuns iar la mana judecatoarei care la condamnat si ia bagat socrii in arest
Judecătoarea care i-a provocat coșmaruri lui Cătălin Cherecheș și familiei sale mai apare într-un dosar al fostului primar / Colaj foto: Fanatik / Surse foto: Facebook Cătălin Cherecheș / Lumea Justiției
ADVERTISEMENT

Situație neașteptată pentru Cătălin Cherecheș, care pare că nu mai scapă de blestemul instanțelor. După ce a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare și a fost prins în Germania, primarul municipiului Baia Mare și-a pus toate speranțele într-o contestație în anulare, care se judecă anul acesta la Curtea de Apel Cluj.

Cătălin Cherecheș, din nou la mâna judecătoarei Hîngan

Dosarul a fost înaintat pe data de 12 decembrie 2023, la cererea lui Cherecheș, aflat deja în detenție la data respectivă. Potrivit normelor în vigoare, dosarul a fost repartizat în mod aleatoriu către un complet de judecată competent în materie penală.

ADVERTISEMENT

Culmea ghinionului, în urma repartizării, magistratul desemnat să judece contestația în anulare a fost Fărcaș Hîngan Georgiana Rodica, un nume care îi stârnește frisoane edilului.

Fărcaș Hîngan Georgiana Rodica este judecătoarea care a refuzat o mită de 100.000 de euro de la soacra lui Cătălin Cherecheș, în schimbul unei soluții mai blânde în procesul primarului.

ADVERTISEMENT

Magistrata a refuzat 100.000 de euro de la soacra primarului

Ea este judecătoare la Curtea de Apel Cluj, iar în noiembrie 2023 a sesizat Direcția Națională Anticorupție în legătură cu fapta Claudiei Gliga, care a încercat să-i ofere bani în schimbul unor favoruri în dosarul ginerelui ei.

”Aia-i blândețea. Să nu-l condamne. Că asta este o variantă: ori îl achită, ori îl condamnă. Deci, două. N-are nimic, prelungire, nu-i termen, nu…Îs două, din câte am înțeles eu”, i-a spus Claudia Gliga judecătoarei, potrivit unor stenograme din dosar.

ADVERTISEMENT

Cu toate că primarul Cherecheș a susținut că nu are legătură cu tentativa soacrei sale, toate indiciile păreau să-l indice pe acesta ca fiind omul din spatele ”operațiunii”.

Judecătoarea i-a dat insomnii lui Cătălin Cherecheș

Cătălin Cherecheș nu doar că era singurul beneficiar al tentativei de mituire al judecătorului, însă poziția integră a magistratului îi crease deja multe bătăi de cap politicianului.

ADVERTISEMENT

Astfel, judecătoarea Hîngan îi desființase lui Cherecheș întreaga apărare prin care spera să iasă basma curată din dosarul de corupție. Edilul a invocat o presupusă imixtiune neautorizată a Serviciului Român de Informații dar a încercat și să lungească procesul cu cereri de amânare din motive medicale.

Cu câteva termene înainte de sentința finală, avocatul lui Cherecheș a făcut o adevărată criză în instanță spunând că este ”o rușine ceea ce a observat în sala de judecată la prezentul termen, reprezentând o nesocotire totală a ceea ce înseamnă dreptate penală”.

Drept răspuns, instanța l-a acuzat de rea-credință pe Cherecheș, suspectând că acesta trage de timp în așteptarea prescrierii. Tentativa de mituire a judecătoarei Hîngan s-a produs exact înainte de pronunțare, când toate indiciile păreau să conducă la o condamnare a primarului.

În sfârșit o veste bună pentru primar: magistratul de coșmar a făcut cerere de abținere

Chiar și așa, după ce a făcut plângere la DNA pe numele soacrei lui Cătălin Cherecheș, judecătoarea a depus o cerere de abținere în dosarul pe care-l avea de judecat. Aceasta a fost respinsă, așa că judecătoarea a fost nevoită să ducă dosarul la final.

În acest condiții, prezența judecătoarei Fărcaș Hîngan Georgiana Rodica în noul proces nu putea să reprezinte decât o veste proastă pentru Cătălin Cherecheș. Din fericire pentru el, legea spune că un judecător care a participat la soluționarea unui dosar, nu mai poate participa la judecarea aceleiași cauze într-o cale de atac.

În aceste condiții, judecătoarea care a trimis în spatele gratiilor jumătate din familia Cherecheș a făcut o cerere de abținere, care a fost admisă, în cele din urmă, de Curtea de Apel Cluj. Astfel, ea nu va mai face parte din completul care va judeca contestația în anulare a fostului primar al municipiului Baia Mare.

ADVERTISEMENT
Tags:
„Ce a fost ăsta?!” Reacțiile soților Șucu în timpul meciului. Momentul a fost...
„Ce a fost ăsta?!” Reacțiile soților Șucu în timpul meciului. Momentul a fost filmat.„Mamă, dar...”
Momente cum rar se văd, în SuperLigă! A ”spart” banca de rezerve după...
Momente cum rar se văd, în SuperLigă! A ”spart” banca de rezerve după ce a fost schimbat. Ce a făcut antrenorul
„E greu să găsești un bărbat”. Țara care are cea mai scăzută rată...
„E greu să găsești un bărbat”. Țara care are cea mai scăzută rată a natalității. De ce le este frică femeilor să devină mame
Gestul unui american care trăiește în Marea Britanie, atunci când a aflat că...
Gestul unui american care trăiește în Marea Britanie, atunci când a aflat că vorbește cu români. Toată lumea a rămas fără reacție
Cele mai bune trei plaje din lume sunt toate în Europa
Cele mai bune trei plaje din lume sunt toate în Europa
Dublă lovitură pentru şoferii care încalcă legea. Vor primi şi o altă pedeapsă...
Dublă lovitură pentru şoferii care încalcă legea. Vor primi şi o altă pedeapsă pe lângă amendă
Cum a ajuns o prostituată din România să cumpere o biserică din Italia....
Cum a ajuns o prostituată din România să cumpere o biserică din Italia. Toată averea escortei, de 3,4 milioane de euro, a fost confiscată
„Nu am suportat să văd oameni fericiţi”. Declarația șocantă făcută de elevul care...
„Nu am suportat să văd oameni fericiţi”. Declarația șocantă făcută de elevul care a omorât-o pe Melis, în Grădina Botanică
Anamaria Prodan, pregatita sa faca pasul cel mare: "In curand...."
Anamaria Prodan, pregatita sa faca pasul cel mare: "In curand...."
Zanni, „faimosul” de la Survivor, a trecut prin clipe de coșmar:
Zanni, „faimosul” de la Survivor, a trecut prin clipe de coșmar:
Fostul soț al Ancăi Țurcașiu trăiește a doua tinerețe! Cum s-a pozat cu...
Fostul soț al Ancăi Țurcașiu trăiește a doua tinerețe! Cum s-a pozat cu iubita. Un detaliu a atras atenția tuturor
Lia Bugnar, dezvăluirea momentului despre un actor din Clanul: Sunt leşinată după el!
Lia Bugnar, dezvăluirea momentului despre un actor din Clanul: Sunt leşinată după el!
Imagini de groază din închisoarea Poarta Albă, din celula unde 12 britanici sunt...
Imagini de groază din închisoarea Poarta Albă, din celula unde 12 britanici sunt închiși, după ce au fost arestați la un festival din Mamaia
Țara unde se poate trăi decent cu puțin peste 2.000 de lei. Este...
Țara unde se poate trăi decent cu puțin peste 2.000 de lei. Este una dintre cele mai căutate destinații turistice din lume