News

Socrii lui Cătălin Cherecheș nu scapă de arest. Vor sta în spatele gratiilor pentru încă 30 de zile

Socrii primarului Cherecheș rămân în arest preventiv pentru 30 de zile în dosarul mitei pentru judecător. Decizie definitivă.
07.12.2023 | 14:34
Socrii lui Catalin Chereches nu scapa de arest Vor sta in spatele gratiilor pentru inca 30 de zile
Socrii lui Cătălin Cherecheș nu scapă de arest. colaj Fanatik/ Foto Facebook
ADVERTISEMENT

Socrii lui Cătălin Cherecheș nu scapă de arest, potrivit deciziei Curții de Apel Târgu Mureş. Joi, 7 decembrie, magistrații au respins, ca nefondate, contestațiile acestora față de hotărârea Tribunalului Mureş, de acum trei zile.

Socrii lui Cătălin Cherecheș rămân în arest preventiv

Prin urmare, Claudia Gliga și Dorin Petre vor sta în spatele gratiilor pentru încă 30 de zile, după ce au încercat să dea mită unui judecător, pentru a-l scăpa pe ginerele lor de închisoare. Decizia pronunțată de Curtea de Apel este definitivă.

ADVERTISEMENT

“În baza art. 4251 alin. 7 pct. 1 lit. b) rap. la art. 204 alin. 7 – 9 şi art. 203 alin. 5 Cod procedură penală, respinge ca nefondate contestaţiile formulate de inculpaţi împotriva Încheierii penale nr. 66/DL din data de 4 decembrie 2023 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Mureş în dosar nr. 6425/102/2023 şi menţine încheierea penală atacată.

În baza art. 275 alin. 2 Cod de procedură penală, obligă contestatorii-inculpaţi la plata sumei de câte 100 lei fiecare, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat în procedura soluţionării prezentei contestaţii”, se arată în hotărâre.

ADVERTISEMENT

Decizia vine după ce Parchetul de pe lângă ICCJ DNA Cluj a propus prelungirea arestului preventiv ale socrilor primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheș. Cei doi sunt acuzați de DNA de dare de mită şi complicitate la dare de mită.

Soacra primarului a fost prinsă în flagrant în timp ce dădea mită

Reamintim că pe 25 octombrie, soacra lui Cherecheș a contactat-o pe mama judecătoarei, spunându-i că ar dori să cumpere o afacere pe care femeia o avea în Mureș. Ar fi fost dispusă să plătească între 50.000 – 100.000 de euro dacă ar fi dat o sentință mai blândă în cazul lui Cătălin Cherecheș, judecat într-un dosar de corupţie.

ADVERTISEMENT

Ulterior, soacra edilului din Baia Mare a fost prinsă în flagrant, într-un restaurant din Cluj-Napoca. Ea încerca să dea un avans de 50.000 de euro mamei judecătorului (martor), cu scopul de a-l scăpa pe ginere de problemele legale.

Potrivit procurorilor, Claudia Gliga ar fi fost ajutată de soțul ei în acest demers, atât din punct de vedere financiar, cât și moral. De altfel, Dorin Petre i-a asigurat transportul soției sale până la locul întâlnirii din ziua respectivă.

ADVERTISEMENT

În luna noiembrie, primarul Cătălin Cherecheș a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare. Înainte să afle decizia, el a fugit din țară. A fost prins în Germania, după ce a fost dat în urmărire internațională.

 

ADVERTISEMENT
Tags: