Sport

Gică Hagi, despre meciul care l-a ajutat în super revenirea cu FCSB. ”Ne-am uitat aseară și ne-a inspirat”. Mesaj special pentru Alibec

Condusă cu 2-1 în minutul 90+4, Farul a dat lovitura contra lui FCSB, cu două goluri într-un minut, un rezultat care l-a entuziasmat pe Gică Hagi.
29.01.2023 | 22:02
Gica Hagi despre meciul care la ajutat in super revenirea cu FCSB Neam uitat aseara si nea inspirat Mesaj special pentru Alibec
Gică Hagi a fost în extaz după spectaculoasa răsturnare din finalul partidei cu FCSB și s-a declarat entuziasmat de prestația lui Alibec. Foto: SPORT Pictures
ADVERTISEMENT

FCSB-Farul s-a terminat 3-2 în favoarea trupei lui Hagi, care, condusă cu 2-1 în minutul 90+4, a întors rezultatul în cu puțin peste 60 de secunde. Într-o manieră care a amintit de celebra finala de Champions League dintre Bayern și Manchester United, disputată pe Camp Nou, în 1999.

Gică Hagi n-are dubii: ”Un meci fantastic. Probabil ne-am inspirat din Alkmaar – Twente 5-5”

În minutul 90+4, FCSB era pe locul 3, deasupra Rapidului, la numai un punct de Farul. A urmat ”nebunia”, oaspeții au dat lovitura, și au revenit, măcar până mâine, pe primul loc din SuperLiga.

ADVERTISEMENT

Succesul l-a entuziasmat pe Gică Hagi. ”Regele” consideră că a fost cel mai spectaculos meci din actuala stagiune a SuperLiga. ”Bravo lor! O zi frumoasă din viața mea, mă bucur că au crezut până la final.

Eu cred că FCSB ne-a dominat, mai ales în prima repriză. Au jucat mai bine ca noi, au ieșit la joc, au pasat. Noi am încercat să facem jocul nostru la început. După aceea…

ADVERTISEMENT

Mă bucur mult că au crezut până la final. Fotbalul de aceea este frumos. Atunci când crezi până la final, orice este posibil.

Eu nu am crezut în victorie. Eu impun lucurile acestea, le lucrăm, le antrenăm. La Farul trebuie să ajungem să avem o mentalitate de campion. Nu putem să o avem instantaneu. Dar ușor-ușor putem construi. Este nevoie de timp și sperăm să o atingem.

ADVERTISEMENT

Absolut, a fost cel mai spectaculos meci din campionat. Decât să pierzi cu 3-0 sau să bați 7-0. Atunci este diferență mare. Acum este altceva. Am văzut aseară Alkmaar cu Twente, 5-5.

Probabil ne-am inspirat din acel joc. Pentru că a fost un meci fantastic. Bine că și echipa noastră a reacționat și a făcut-o foarte bine”, a concluzionat Gică Hagi.

ADVERTISEMENT

”Alibec a fost fantastic. Cel mai bun de pe teren”

Alibec a izbutit un  super-gol și a tras echipa după el. Și, așa cum recunoștea atacantul Farului, el a fost cel care și-a mobilizat colegii, după eliminarea lui Dawa, spunându-le că pot câștiga meciul.

”Fantastic, cel mai bun de pe teren, a făcut diferenţa. Ăsta e Alibec. Când el joacă bine și noi jucăm bine. E mai mult decât un jucător bun.

E un jucător de care Farul are nevoie. Şi echipa naţională are nevoie de orice jucător în formă”, a fost verdictul lui Gică Hagi în privința atacantului echipei sale.

Cum a explicat ”Regele” schimbările din prima repriză

Gică Hagi a mutat rapid. Cu două schimbări efectuate încă din prima repriză. Atunci când a înlocuit cei doi jucători din benzi și a introdus doi ”puști”.

”Baravykas încă nu este 100%. Am încercat să-l bag, să văd cum reacționează. În cazul lui Kiki, știam că Borza este în formă foarte bună, însă am mers pe mâna lui din nou.

După aceea am crezut în ideea că Borza poate să joace foarte bine și i-am dat spațiu. Pentru că merită. De fiecare dată când a intrat a făcut-o foarte bine. E un copil, i-am dat șansă, și s-a descurcat foarte bine”, a spus Gică Hagi.

ADVERTISEMENT