Fotbal intern

Gigi Becali a plecat în pelerinaj la Muntele Athos. Când se întoarce în țară

23.04.2019 | 15:23
Gigi Becali a plecat in pelerinaj la Muntele Athos Cand se intoarce in tara
Gigi Becali a plecat din nou în pelerinaj la Muntele Athos

Gigi Becali a intrat în Săptămâna Mare și a trecut la vechile sale obiceiuri. Patronul FCSB a decis să plece din țară, la două zile după ce FCSB a făcut doar un egal cu Viitorul, în deplasare, scor 1-1. FANATIK a aflat că Becali merge în pelerinaj la Muntele Athos, acolo unde face vizite frecvente, în special în Săptămâna Mare. După mai multe zile petrecute în pribegie, Becali se va întoarce vineri din Grecia, la timp pentru slujba de Înviere.

Gigi Becali este unul dintre cei mai mari donatori la Muntele Athos

De altfel, Muntele Athos este una dintre destinațiile pe care Gigi Becali le-a vizitat cel mai des. Cunoscut drept un om religios, milionarul român a donat sume importante pentru a-i ajuta pe călugări. Omul de afaceri ar fi trimis peste 5 milioane de euro către preoți, sumă cu care a ajutat la construirea mai multor lăcașuri de cult pe muntele sfânt din Grecia, susțin cei de la Kanal D.

Anul trecut, chiar înainte de sărbătorile de Paște, Gigi Becali i-a ajutat pe călugării români de la Schitul Lacu cu mai multe autoutilitare pentru a-și face viața mai ușoară. Astfel, patronul FCSB le-a dăruit preoților un excavator și un tractor care valorează în total aproape 200.000 de euro.

Gigi Becali a plecat din nou în pelerinaj la Muntele Athos

Becali, donație de 30.000 de euro unui preot

Celebre cu privire la donațiile lui Becali stau mărturie vorbele unuia dintre călugării români de la Athos: „În ziua în care mă hotărâsem să nu mai fac datorii peste cele treizeci de mii de euro, a oprit la chilie un Land Rover închiriat. Au coborât cinci oameni din mașină și vine unul dintre ei până la la mine. «Doamne ajută părinte!». «Dumnezeu să vă binecuvânteze!». «Merge treaba, părinte?». «Merge», zic. «Bani aveți?». «Nu». «Datorii?». «30.000 de euro». «Ionuț, adu sacoșa aia cu bani încoace… Ia părinte 30.000 de aicea și să fii sănătos!». S-a-ntors și-a plecat”.

„După ce m-am dezmeticit un pic am fugit repede la mașină și l-am tras de mânecă pe unul dintre oameni: «Da’ cine-i creștinul ăsta așa de milostiv, ca să-l pomenesc și eu la slujbe?». «Cum, nu-l știi, părinte? E Gigi. Gigi Becali. Chiar n-ai auzit de el?». «N’am auzit în viața mea de dânsul», i-am mai răspuns eu încă mirat de așa întâmplare minunată. Vă dați seama? Omul ăsta mi-a dat 30.000 de euro fără să mă întrebe măcar cum mă cheamă, fără să știe nimic despre mine!”, a povestit părintele Pimen.

Gigi Becali a donat milioane de euro la Muntele Athos
Gigi Becali a donat milioane de euro la Muntele Athos

Gigi Becali, conversație haioasă cu Vasile Miriuță, la Muntele Athos

Patronul FCSB nu este singurul om din fotbalul românesc care merge la Muntele Athos. Antrenorul lui Hermannstadt, Vasile Miriuță, a povestit pentru FANATIK o conversație extrem de haioasă pe care a purtat-o cu patronul FCSB, când tehnicianul se afla în pelerinaj:

„Haideți să vă mai zic una cu Gigi. Eu eram pe muntele Athos cu cineva și vorbea la telefon cu Gigi Becali. M-a cerut la telefon și îmi spune: „Păi, băi, Vasile! Tu, ungur, ești la Muntele Athos?” Și îi zic: „Bre nea Gigi, pe mama o chema pe Maria și pe tata Gheorghe. Spune, nea Gigi, sunt ungur?””