Fotbal intern

Gigi Becali, dezamăgit că Mirel Rădoi nu l-a convocat pe Dennis Man la națională! I-a cerut explicații finului. Exclusiv

31.08.2020 | 22:45
Gigi Becali dezamagit ca Mirel Radoi nu la convocat pe Dennis Man la nationala Ia cerut explicatii finului Exclusiv
ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi se pregătește să debuteze pe banca naționalei României la mai bine de 9 luni de la semnarea contractului. România joacă împotriva Irlandei de Nord și Austriei în Liga Națiunilor, iar selecționerul a surprins pe multă lume cu lista convocărilor.

De pe acea listă lipsesc mai multe nume importante, iar din informațiile FANATIK, patronul FCSB, Gigi Becali a rămas foarte dezamăgit că Dennis Man și Darius Olaru nu se află între cei 23 de “tricolori”.

ADVERTISEMENT

Mai mult, Becali i-ar fi cerut explicații finului Mirel Rădoi pentru lipsa lui Dennis Man din lotul de 23 al primei reprezentative. Patronul FCSB are și un interes direct, în condițiile în care Dennis Man este una dintre cele mai strălucitoare piese de export pentru “roș-albaștrii”.

Gigi Becali, dezamăgit că Mirel Rădoi nu l-a convocat pe Dennis Man la națională!

O prezență în echipa naționale i-ar fi urcat cota fotbalistului în această perioadă de mercato, mai ales că mai multe cluburi de afară se interesează de situația jucătorului de la FCSB. Man a fost însă convocat la acțiunile naționalei U-21 a lui Adrian Mutu, acolo unde este om de bază.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali este nemulțumit și de faptul că FCSB are doar doi oameni convocați la naționala mare. Florinel Coman și Sergiu Buș au prins lista celor 23 de jucători. Pentru Buș este o convocare în premieră, atacantul având trei meciuri în tricoul roș-albaștrilor.

Man: “Toți ne dorim la naționala mare, dar asta este. Merg la tineret să dau totul pe teren”

Dennis Man a rămas și el dezamăgit că nu a fost convocat la seniori, însă a spus că va da totul în meciurile cu Finlanda și Malta ale naționalei de tineret: “Vreau să-mi ajut echipa mereu. Chiar dacă nu înscriu, alerg.

ADVERTISEMENT

Vreau să fiu sănătos și toate vor veni de la fel. Toți ne dorim la naționala mare, dar asta este. Merg la tineret să dau totul pe teren. Cei care mă cunosc știu ce fel de om sunt. Nu mă gândesc la transfer, vreau să iau lucrurile pas cu pas”, a spus Man la finalul meciului cu Viitorul.

Atacantul celor de la FCSB arată o formă foarte bună. A marcat un gol cu Astra în prima etapă, iar în confruntarea cu Viitorul a dat două pase de gol la reușitele lui Florin Tănase și Ionuț Vînă.

ADVERTISEMENT

Explicațiile lui Mirel Rădoi: “S-ar fi putut întâmpla ca Dennis Man sau oricare alt jucător să fie prezenţi la naţionala de seniori, să nu evolueze la noi”

Mirel Rădoi a venit și el cu explicații pentru neconvocarea lui Dennis Man. Selecționerul a declarat în conferința de presă că în meciurile cu Irlanda de Nord și Austria că nu se va baza așa mult pe extreme și a vorbit și cu Adrian Mutu astfel încât “resursele” să fie alocate mult mai eficient:

“Nu neapărat că nu e pregătit în acest moment. Eu am lucrat cu el, am trăit clipe de bucurie cu el. Este un jucător care s-a devotat echipei naţionale de tineret, care s-a sacrificat.

Eu cred că în acest moment planul de joc pe care îl avem la fel, va trebui să găsesc o cale să spun de ce, dar nu pot să-mi exprim toate gândurile…pentru prima partidă (n.r.- meciul cu Irlanda de Nord) luăm în calcul un sistem de joc în care extremele sau mijlocaşii laterali nu intră în calcul.

Şi atunci ar fi fost o situaţie foarte ciudată. S-ar fi putut întâmpla ca Dennis Man sau oricare alt jucător să fie prezenţi la naţionala de seniori, să nu evolueze la noi şi în momentul acela va avea şi naţionala de tineret de pierdut.

El fiind liderul acelei generaţii în acest moment cred că e important pentru el să aibă continuitate. Asta nu înseamnă că pe viitor nu va face parte din grupul nostru. Asta nu înseamnă că el nu are valoare de naţionala de seniori”, a explicat Mirel Rădoi.

Echipa națională a României va evolua pe data de patru și șapte septembrie împotriva Irlandei de Nord și Austriei în noua ediție a Ligii Națiunilor. “Tricolorii mici” joacă împotriva Finlandei și a Maltei pentru calificarea la Euro.


  • (P) Cota BETANO pentru Voluntari – FCSB: 1,85 este cota pentru „2 solist“. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT