Sport

Gigi Becali, hotărât să încalce o altă regulă impusă de FRF: „Bă, ne comandă pe noi Burleanu? Doar Hagi rămâne contra”

Gigi Becali plănuiește să-i adune pe ceilalți conducători din SuperLiga și să se împotrivească unei reguli impuse de FRF.
22.06.2023 | 15:34
Gigi Becali hotarat sa incalce o alta regula impusa de FRF Ba ne comanda pe noi Burleanu Doar Hagi ramane contra
Gigi Becali este hotărât și vrea să se opună regulii U21 impusă de FRF. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Gigi Becali este pregătit de o nouă dispută cu președintele FRF Răzvan Burleanu. Patronul de la FCSB vrea să adune ceilalți conducători din SuperLiga și să treacă peste regula U21. Finanțatorul vicecampioanei României consideră că doar Gică Hagi ar putea fi contra inițiativei sale.

Gigi Becali, hotărât să încalce o altă regulă impusă de FRF: „Bă, ne comandă pe noi Burleanu? Înseamnă că suntem idioți și proști”

După disputa cu FRF în ceea ce privește situația antrenorilor fără licență din România, Gigi Becali este pregătit de un alt „război”. Pentru următoarele două sezoane cluburile din SuperLiga sunt obligate de FRF să trimită în teren cel puțin un jucător născut după 1 ianuarie 2002.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali nu este de acord cu această reglementare și consideră că îi poate convinge pe alți 14 conducători de club din SuperLiga să se alieze demersului împotriva FRF. Excepția o face Gică Hagi. „Am vorbit cu ăsta de la Ploiești (n.r. – cu Marian Copilu), cu Rotaru, și am zis: ‘Bă, ne comandă pe noi Burleanu? Înseamnă că suntem idioți și proști’.

Aveți bărbăție în voi? Aveți! Dacă aveți, mergem la Ligă și spunem că nu ne pot obliga să folosim fotbaliști U21. E afacerea noastră. A inventat Burleanu așa ceva, nu mai există nicăieri în lume! La Adunarea Generală nu putem, sunt AJF, ‘MJF’, le fură voturile cu șpagă, le dau mingi, n-ai ce să faci.

ADVERTISEMENT

Comitetul Executiv e al lor, votează pentru ei. Aici (n.r. – la Ligă) suntem 16. Începe meciul, niciun fotbalist U21 în teren! Al doilea meci, la fel. Să vedem ce face Burleanu! Mai poate să ne comande? Trebuie să avem bărbăția asta. Acum urmează să ne întâlnim, putem să o facem”, a declarat Gigi Becali.

„Nimeni nu vrea regula U21. Poate Hagi vrea, că are el copii”

Gigi Becali a contestat legea impusă de FRF și în urmă cu doi ani. Patronul FCSB a îndreptat atacurile spre Răzvan Burleanu și FRF și a avut un discurs dur. „Nimeni nu vrea regula U21. Poate Hagi vrea, că are el copii, dar rămâne doar el contra. Deci o să fie 15.

ADVERTISEMENT

Dacă nu putem să facem anul ăsta, mai bine mergem și ne împușcăm în cap singuri, că suntem prea idioți. Că ne comandă un copil (n.r. – se referă la Burleanu) și râde de noi. Nu ți-e rușine? Ne obligi pe noi să băgăm copii? 

Ce amenzi să ne dea? Ne amendează pe toți? Atunci să ne înecăm, dacă ne dă el, un copil, amenzi. Dar în țară nu e bărbăție, de-asta nu se poate. Ce să facă și LPF? N-are putere. Că-ți bagă pumnul în gură!

ADVERTISEMENT

Comitetul Executiv e arma tiraniei! Nu se poate face fotbal așa. Ăsta nu-i fotbal. Eu bag milioane în fotbal și îmi spui tu cum să fac? Ești nebun la cap? Nu mă obligi cum să-mi fac eu activitatea!”, a mai spus Gigi Becali.

  • Federația Română de Fotbal a implementat în 2016 legea U21 în fotbalul românesc. 

  • Cotă BETANO pentru FCSB: 3,25 este cota pentru „Câștigător Liga 1 2023/2024”

ADVERTISEMENT