News

Ginerele lui Gigi Becali, condamnat penal după ce a fost prins la volan sub influența alcoolului. Ce pedeapsă a primit tânărul

Mihai Theodor Mincu, ginerele lui Gigi Becali, a primit o condamnare penală, după ce în urmă cu doi ani a fost prins de polițiști, la volan, sub influența alcoolului.
18.11.2023 | 19:27
Ginerele lui Gigi Becali condamnat penal dupa ce a fost prins la volan sub influenta alcoolului Ce pedeapsa a primit tanarul
Mihai Theodor Mincu, ginerele lui Gigi Becali / Colaj foto: Fanatik / Surse foto: Hepta / Cancan
ADVERTISEMENT

Ginerele lui Gigi Becali, finanțatorului FCSB, a scăpat de închisoare, în schimb va trebui să plătească o amendă penală uriașă. Mihai Theodor Mincu va scoate din buzunar peste 9.000 de euro, pe motiv că a condus un automobil sub influența alcoolului. Decizia nu este definitivă, iar bărbatul a atacat deja hotărârea cu apel.

Ginerele lui Becali și-a asumat greșeala: ”Nu sunt pericol public”

Fapta s-a petrecut în mai 2021, atunci când Mincu a fost oprit de un echipaj de poliție, și a ieșit pozitiv la alcooltest. De altfel, tânărul a recunoscut că a greșit și și-a asumat fapta.

ADVERTISEMENT

“Am băut vreo două sticle de vin, în Herăstrău. Pe drum, am fost oprit de Poliție și mi s-a găsit o alcoolemie de 1.6. Așa că mi s-a făcut dosar.

Nu sunt pericol public, dovadă că și acum conduc. Exclud să cred că pot ajunge la închisoare. Repet, am făcut o greșeală, mi-o asum”, a declarat ginerele lui Becali pentru Cancan.

ADVERTISEMENT

150 de zile-amendă pentru alcool la volan

La doi ani de la incident, judecătorii au apreciat conduita lui Mihai Theodor Mincu și au optat pentru aplicarea unei amenzi. Ce-i drept, una neobișnuit de mare: circa 9.000 de euro.

„Condamnă pe inculpatul Mincu Mihai Theodor, …, la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 45.000 lei pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, suma reprezentând echivalentul a 150 zile-amendă, cuantumul sumei corespunzătoare unei zile-amendă fiind de 300 de lei (faptă săvârşită la data de 23.05.2021)”, au decis judecătorii, potrivit sursei citate.

ADVERTISEMENT

Fiica și ginerele finanțatorului FCSB investesc 40 de milioane de euro într-un cartier rezidențial

Mihai Theodor Mincu este căsătorit cu Teodora Becali, fiica finanțatorului FCSB. Cei doi au primit ca dar de nuntă un teren de trei hectare, pe malul lacului Pipera, pe care au început construcția unui ansamblu rezidențial cu 700 de apartamente și 50 de case.

Valoarea investiției se ridică la aproximativ 40 de milioane de euro, finanțarea fiind asigurat exclusiv din capitalul propriu, potrivit declarațiilor lui Mincu.

ADVERTISEMENT

Tot în 2021, Teodora Becali a vândut un teren de două hectare, tot în Pipera, pentru care a încasat 4,6 milioane de euro.

ADVERTISEMENT