News

Glumă macabră a unui român după incendiul de la Notre Dame. Ce a pus la vânzare pe un site de anunțuri

18.04.2019 | 13:57
Gluma macabra a unui roman dupa incendiul de la Notre Dame Ce a pus la vanzare pe un site de anunturi

Tragedia poporului francez, care a pierdut o parte foarte importantă din istoria sa, după ce Catedrala Notre Dame a fost făcută scrum, este luată în derâdere de un român pus pe glume, care vinde cenușă de la clădirea-simbol a orașului Paris.

Românul care vinde cenușă de la Notre-Dame vrea 500 de lei

Mulți au crezut că gluma a fost una macabră. Alții însă au apreciat postarea românului, care a postat anunțul respectând toate stereotipurile legate de anunțurile auto postate în ultimii ani pe toate site-urile de specialitate din țara noastră.

„Vând cenușa de la catedrala Notre-Dame în stare bună de funcționare, nu bate, nu troncăne, recent adusă din Franța”, a scris bărbatul în anunțul de vânzare. Acesta a primit și like-uri, dar și apostrofăsi serioase din partea internauților.

Vand cenusa Notre-Dame

Ce au declarat autoritățile imediat după stingerea incendiului

În cursul zilei de luni, celebra Catedrală Notre Dame din Paris a fost cuprinsă de un puternic incendiu și toată lumea a privit, pe viu sau la știri, cum arde una dintre cele mai frumoase capodopere în materie de arhitectură din toate timpurile.

„Lucrările de securizare în interiorul catedralei vor dura aproximativ 48 de ore. Operaţiune necesară pentru ca angajaţii ministerului Culturii să poată intra în interior pentru a recupera opere de artă care, în mare parte, nu au fost afectate. Ele (operele de artă, n.r.) au fost transportate în sediul primăriei, unde sunt şi acum” , a declarat Laurent Nunez, ministrul francez de Interne, completat de primarul Parisului, Anne Hidalgo.

„Sunt acolo. Ieri, am pus la dispoziţie imediat, pentru că eram aproape, sala Saint-Jean, o sală mare în care de regulă ţinem expoziţii, pentru a putea proteja aceste picturi şi obiecte de artă, inclusiv, bineînţeles, coroana cu spini şi tunica Sfântului Louis, care sunt într-un loc sigur” , a spus edilul capitalei Franței.

„În privinţa marilor picturi, operele de artă de la Notre-Dame vor putea fi recuperate cel mai repede de vineri dimineaţa. Deocamdată, nu au fost afectate de foc, doar de fum şi vor fi transferate în siguranţă la Luvru, unde vor fi uscate, protejate, conservate şi restaurate”, a reacționat și Franck Riester, ministrul francez al Culturii.