News

Grav accident în Dolj: fetiță de 6 ani, lovită de o roată desprinsă de la o mașină. A intervenit elicopterul SMURD

Un grav accident rutier a avut loc vineri în Dolj: o fetiță de 6 ani a fost lovită de o roată desprinsă de la o mașină. A fost mobilizat elicopterul SMURD.
11.08.2023 | 23:52
Grav accident in Dolj fetita de 6 ani lovita de o roata desprinsa de la o masina A intervenit elicopterul SMURD
Fetiță de 6 ani, rănită într-un accident provocat de o mașină care a pierdut o roată. Victima, transportată cu elicopterul SMURD. Sursa foto: InfoTrafic România / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

O fetiță de doar 6 ani a fost victima unui grav accident rutier produs în județul Dolj. Micuța a fost rănită, după ce o roată s-a desprins de la o altă mașină și a lovit-o. A fost chemat elicopterul SMURD.

Fetiță de 6 ani, rănită într-un accident provocat de o mașină care a pierdut o roată. Victima, transportată cu elicopterul SMURD

Din informațiile oferite de IPJ Dolj, aflăm că accidentul a avut loc vineri seara, la ora 19:40. Atunci, poliţiştii Biroului Rutier Craiova au primit o sesizare referitoare la producerea unui eveniment rutier rutier pe DJ 561, în zona localității Calopăr.

ADVERTISEMENT

Un echipaj al poliției a ajuns rapid la locul incidentului. Agenții au constatat că, vehiculului condus de un bărbat în vârstă de 52 de ani, din municipiul Craiova, i s-a desprins o roată. Cu mare putere, aceasta a intrat în coliziune cu alte trei autoturisme.

Din păcate, evenimentul rutier a avut drept consecință rănirea unei fetițe de 6 ani. Aceasta se afla într-unul dintre autoturisme. Minora a fost preluată de un elicopter SMURD și transportată la spital pentru îngrijiri suplimentare.

ADVERTISEMENT

După acest accident grav, toți cei implicați au fost supuși testelor cu aparatul etilotest. Rezultatele acestora au indicat faptul că nu se aflau sub influența băuturilor alcoolice.

În urma acestui eveniment, polițiștii au inițiat un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă. Cercetările sunt în desfășurare pentru a clarifica în detaliu circumstanțele în care s-a produs evenimentul și pentru a stabili responsabilitățile corespunzătoare”, anunță centrul Infotrafic.

ADVERTISEMENT

Accident similar produs și în Austria. Un român de 18 ani, rănit grav

În urmă cu o săptămână, un accident rutier similar s-a produs în Austria. Atunci, doi conaționali au avut parte de un ghinion teribil. Pe drumul spre Viena, lângă Sipbachzell, anvelopa stângă față și janta unui vehicul, condus de un șofer 29 de ani, s-au desprins și au fost aruncate pe parbrizul mașini românilor, care se deplasa spre Salzburg.

Impactul a fost unul cu urmări grave. Autoturismul în care se aflau românii s-a rotit de mai multe ori pe șosea, a izbit balustrada, după care s-a oprit în afara autostrăzii.

ADVERTISEMENT

Imediat, la locul accidentului au ajuns numeroase echipaje de salvare. Pompierii l-au descarcerat pe băiatul de 18 ani și pe tatăl acestuia, în vârstă de 45 de ani. Tânărul a fost dus la Spitalul Universitar Kepler cu un elicopter de urgență. Era în stare de comă.

ADVERTISEMENT