News

Român de 18 ani, în comă la un spital din Austria. Băiatul, lovit de roata desprinsă a unei mașini

Un român de 18 ani este în comă într-un spital din Austria. Acesta a fost lovit de roata desprinsă a unei mașini, pe o autostradă.
02.08.2023 | 15:32
Roman de 18 ani in coma la un spital din Austria Baiatul lovit de roata desprinsa a unei masini
Un român de 18 ani, în comă după ce a fost lovit de roata unei alte mașini, în Austria. Sursa foto: laumat.at / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Accident cumplit în care a fost implicat un român de 18 ani, în Austria. Acesta este în stare foarte gravă la spital, fiind plasat în comă, după un eveniment rutier petrecut în weekend pe o autostradă din acest stat.

Un român de 18 ani, în comă după ce a fost lovit de roata unei alte mașini, în Austria

Acest grav accident de circulație a avut loc pe autostrada A1 Westautobahn în apropiere de Sipbachzell (districtul Wels-Land), duminică, 30 iulie. Au fost implicate în eveniment două mașini în care se aflau trei persoane. Dintre acestea, două sunt grav rănite. E vorba de doi români.

ADVERTISEMENT

Cei doi conaționali au avut parte de un ghinion teribil. Pe drumul spre Viena, lângă Sipbachzell, anvelopa stângă față și janta unui vehicul, condus de un șofer 29 de ani, s-au desprins și au fost aruncate pe parbrizul mașini românilor, care se deplasa spre Salzburg.

Impactul a fost unul extrem de violent. Mașina în care se aflau românii s-a întors de mai multe ori pe șosea, a izbit balustrada, după care s-a oprit în afara autostrăzii, potrivit laumat.at.

ADVERTISEMENT

La locul accidentului au fost mobilizate numeroase echipaje de salvare. Salvatorii i-au descarcerat pe băiatul de 18 ani și pe tatăl acestuia, în vârstă de 45 de ani. Copilul a fost dus la Spitalul Universitar Kepler cu un elicopter de urgență. În ceea ce-l privește pe tată, el a fost transportat cu ambulanța la spitalul din Wels.

Autoritățile din Austria au anunțat, inițial, că trei persoane au fost rănite. Șoferul autovehiculului care pierduse anvelopa a primit sprijin medical doar la fața locului. El nu a fost nevoit să fie transportat la spital.

ADVERTISEMENT

Imagini cumplite de la locul accidentului

În urma acestui accident teribil, Autostrada A1 Westautobahn a trebuit să fie complet închisă în direcția Salzburg pentru aproximativ o oră și 15 minute. S-a format o coloană de cinci kilometri.

Și în direcția Viena, banda de avarie a autostrăzii A1 Westautobahn a fost închisă timp de aproximativ o oră și 30 de minute. Presa austriacă a publicat imagini de la locul accidentului.

ADVERTISEMENT

Se poate deduce rapid amploarea acestui eveniment. Mașina în care se aflau românii, un Volkswagen, este serios avariat. În urma impactului cu balustrada metalică a drumului, vehicul s-a făcut praf. Motorul a zburat pur și simplu din caroserie.

ADVERTISEMENT