News

Grav incident la un poligon din Cluj. Doi militari, răniți după ce o grenadă a explodat pe țeava aruncătorului

Un grav incident s-a produs, miercuri, la un poligon din Cluj, acolo unde doi militari au fost răniți după ce o grenadă a explodat pe țeava aruncătorului.
10.05.2023 | 22:39
Grav incident la un poligon din Cluj Doi militari raniti dupa ce o grenada a explodat pe teava aruncatorului
Doi militari au fost răniți după ce o grenadă a explodat pe țeava aruncătorului. Care e starea celor soldaților. Sursa foto: MApN
ADVERTISEMENT

Doi militari au fost răniți, la mijlocul acestei săptămâni, la un antrenament de tragere desfășurat în poligon. Aceste incident extrem de grav s-a petrecut în Poligonul Florești, din județul Cluj.

Doi militari au fost răniți după ce o grenadă a explodat pe țeava aruncătorului. Care e starea celor soldaților

Din informațiile oficiale, cei doi soldați au ajuns la spital după ce o grenadă a explodat în țeava unui aruncător AG 40. S-a întâmplat în timpul unui antrenament, în poligonul din zona Ardealului.

ADVERTISEMENT

Imediat după acest incident, trăgătorul şi şeful sectorului de trageri au fost duşi direct la Spitalul Militar. Aici au fost operaţi şi li s-au scos schijele. Într-o primă fază au apărut informații conform cărora unul dintre ei ar avea două degete distruse.

Ulterior, căpitanul Oana Boier, ofițerul de relații publice al Diviziei 4 Infanterie Gemina, a confirmat incidentul de la Poligonul Florești. Ea a precizat că totul s-a întâmplat în timpul unei şedinţe de tragere.

ADVERTISEMENT

Purtătorul de cuvânt a mai adăugat că unul dintre militari a fost externat, iar celălalt va fi părăsi, în curând, Spitalul Militar. Vestea bună este că ”Niciunul nu și-au pierdut degetele”, a mai precizat Boier.

Confirmăm incidentul. Doi militari au fost răniți, joi 4 mai, îm timp ce desfășurau o tragere cu AG 40 în poligonul Florești nord. O gernadă a explodat în interiorul aruncătorului AG 40.

ADVERTISEMENT

Personalului militar i-a fost acordat primul ajutor, ulterior, cei doi militari au fost transportați la Spitalul Militar”, a explicat pentru site-ul Adevărul.ro, ofițerul de relații publice al Diviziei 4 Infanterie Gemina, căpitanul Oana Boier.

Reprezentanta MApN a mai punctat că, în ceea ce privește cauza producerii incidentului, în acest moment există o anchetă în desfășurare. Deocamdată, nu nu s-a identificat motivul exploziei grenadei în AG 40.

ADVERTISEMENT

Trei militari români, răniți în timpul unui exercițiu cu explozibil, în februarie

Incidentul de la Florești vine la nici trei luni de la un altul produs lângă București. Pe 15 februarie, o explozie în urma căreia trei militari au fost răniți a avut loc în Poligonul Cățelu. Incidentul a avut loc în timpul aprinderii unei încărcături de TNT.

Victimele, doi soldați și un căpitan, au primit primele îngrijiri la fața locului din partea personalului prezent pe timpul desfăşurării şedinţei de instruire. Apoi, doi dintre ei au fost transportați de urgenţă la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central ”Carol Davila”.

Tot acolo a ajuns și al treilea militar rănit, care a solicitat evacuarea după aproximativ două ore de la producerea incidentului. MApN anunța la acea dată că unul dintre soldați a suferit politraumatisme la membrele superioare și în zona capului. Ceilalți doi militari erau în afara oricărui pericol.

ADVERTISEMENT
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul...
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul manager transsexual din fotbalul britanic
Ce se schimbă la CNP-urile românilor
Ce se schimbă la CNP-urile românilor
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Un nou drog periculos descoperit în România. S-au emis alerte la nivel european,...
Un nou drog periculos descoperit în România. S-au emis alerte la nivel european, după ce a murit un copil de 13 ani
Cea mai frumoasă româncă! Unica fiică a lui Ion Ţiriac a uimit din...
Cea mai frumoasă româncă! Unica fiică a lui Ion Ţiriac a uimit din nou: Visele au devenit mai mari!
Cum arată casa Laurei Cosoi din București: a amenajat dormitorul copiilor într-un mod...
Cum arată casa Laurei Cosoi din București: a amenajat dormitorul copiilor într-un mod inedit! Actrița și familia ei și-au cumpărat o locuință de poveste și în Maramureș
VESTEA ZILEI despre FLORIN PIERSIC! Au anunțat acum de la SPITAL
VESTEA ZILEI despre FLORIN PIERSIC! Au anunțat acum de la SPITAL
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Florin Piersic are o locuință cochetă, situată pe malul Someșului. Foto
Florin Piersic are o locuință cochetă, situată pe malul Someșului. Foto
Măruță a ajuns de urgență la spital. Problema gravă cu care se confruntă....
Măruță a ajuns de urgență la spital. Problema gravă cu care se confruntă. Mesajul dureros de pe patul de suferință
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane...
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane de lei de la primăriile conduse de Clotilde Armand, Radu Mihaiu și Robert Negoiță. Cine le controlează
O româncă din India spune adevărul despre relația dintre Salman Khan și Iulia...
O româncă din India spune adevărul despre relația dintre Salman Khan și Iulia Vântur: „Mama lui a declarat că Iulia...”