Life

Greșeala care îți poate afecta conexiunea la routerul Wi-Fi din casă. De ce funcționează internetul mai greu în perioada iernii

Eroarea banală care strică viteza de la routerul Wi-Fi din locuință. Care e motivul pentru care internetul merge mai greu în sezonul rece.
12.12.2023 | 18:29
Greseala care iti poate afecta conexiunea la routerul WiFi din casa De ce functioneaza internetul mai greu in perioada iernii
Eroarea banală care strică viteza de la routerul Wi-Fi din locuință. Care e motivul pentru care internetul merge mai greu în sezonul rece. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Greșeala care îți poate afecta conexiunea la routerul Wi-Fi din casă. De ce funcționează internetul mai greu în perioada iernii. Experții în tehnologie trag un semnal de alarmă în această privință și vin cu câteva recomandări simple.

Eroarea banală care strică viteza de la routerul Wi-Fi din locuință. Care e motivul pentru care internetul merge mai greu în sezonul rece

Eroarea banală care strică viteza de la routerul Wi-Fi din locuință. Care e motivul pentru care internetul merge mai greu în sezonul rece și nici măcar nu realizezi că se întâmplă acest lucru din cauza unor obiecte.

ADVERTISEMENT

O echipă de la Uswitch susține că foarte puține persoane cunosc faptul că luminile și decorațiunile de Crăciun dăunează conexiunii. Acestea ajung să întrerupă semnalele, ceea ce însemnă că paginile se vor încărca mai greu.

În plus, ele afectează viteza routerului Wi-Fi care este una extrem de importantă, mai ales dacă lucrezi de acasă sau vrei să vizionezi un film pe care l-ai așteptat foarte multă vreme. De asemenea, decorațiunile încetinesc descărcările din mediul online.

ADVERTISEMENT

Totul se va petrece într-un ritm de melc, susțin specialiștii britanici pentru publicația Mirror. Așadar, mare atenție la locurile în care agățați beteala și alte aranjamente speciale pentru perioada sărbătorilor de iarnă!

„Cu siguranță, sezonul sărbătorilor nu trece fără a viziona filmul tău preferat de Crăciun, așa că este bine să fii conștient de impactul pe care o bucată de beteală sau luminițele îl poate avea asupra benzii tale late”, a spus Richard Dowden, mai arată sursa citată.

ADVERTISEMENT

„Oricât de drăguțe ar fi luminile și beteala ar putea încetini viteza conexiunii. Ar trebui să păstrați și alte componente electronice, cum ar fi lămpi, difuzoare, televizoare și monitoare cât mai departe de router”, a completat expertul în tehnologie.

Routerul Wi-Fi, cât mai departe de bradul de Crăciun

Routerul Wi-Fi trebuie să stea cât mai departe de bradul de Crăciun pentru a nu-ți fi afectate descărcările pe care le faci pe internet. Dacă se întâmplă acest lucru, atunci ar fi bine să iei în calcul mutarea sa în altă parte a casei.

ADVERTISEMENT

Cel mai bun loc este pe podea, nicidecum pe dulapuri sau lipit de mobilier. De asemenea, nu trebuie să stea în șifonier și nici în spatele televizorului pentru că acest aparat reduce și mai mult puterea semnalului.

ADVERTISEMENT