Life

De ce să nu oprești niciodată routerul WiFi pe timpul nopții. Viața ta poate fi pusă în pericol

Motivele principale pentru care să nu oprești niciodată routerul WiFi pe timpul nopții. Acest lucru nu te va proteja de radiații.
07.12.2023 | 19:19
De ce sa nu opresti niciodata routerul WiFi pe timpul noptii Viata ta poate fi pusa in pericol
De ce să nu oprești routerul WiFi în timpul nopții. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Deși ai putea crede că dacă oprești routerul WiFi pe timpul nopții vei fi în siguranță, de fapt te expui mai multor pericole. Există câteva motive întemeiate pentru care ar trebui să renunți la acest obicei.

De ce să nu oprești niciodată routerul WiFi pe timp de noapte

Sunt multe persoane care consideră că dacă opresc routerul pe timp de noapte vor avea un somn mai liniștit și vor fi protejați de radiații. Însă, există mai multe motive pentru care ar trebui să rămână în funcțiune.

ADVERTISEMENT

Unul dintre motivele principale pentru care să ții routerul WiFi aprins, deși îți dorești să faci economie la energie electrică, este că dacă locuiești într-o casă plină cu dispozitive inteligente, acestea ar trebui să fie constant conectate la internet.

În cazul în care acestea pierd conexiunea, funcțiile esențiale devin nefuncționale. Chiar dacă ești plecat la muncă sau în concediu, este important să ții cont de faptul că dacă oprești internetul, toată aparatura devine inutilă.

ADVERTISEMENT

Printre dispozitivele care nu vor mai fi de niciun folos dacă routerul WiFi va fi oprit se numără camerele de supraveghere, prizele sau becurile inteligente, senzorii de mișcare și electrocasnicele inteligente.

Aparatul se poate defecta

Pe de altă parte, dacă routerul va fi oprit pe timp de noapte, actualizarea regulată necesară anumitor dispozitive nu va putea fi descărcată. De obicei, aceste actualizări sunt programate să aibă loc pe timp de noapte.

ADVERTISEMENT

Dar dacă, în mod constant, aparatul este oprit în fiecare noapte, acestea nu vor putea fi implementate. Totodată, durata de viață a echipamentului poate scădea considerabil dacă funcțiile nu menținute cum trebuie în sistem.

Pe de altă parte, atunci când vine vorba despre siguranța sănătății, un router pornit pe timp de noapte nu va face niciun rău somnului. Acesta nu oferă migrene și nici nu va ține pe nimeni treaz.

ADVERTISEMENT

Astfel că, specialiștii spun că routerul WiFi ar trebui să rămână aprins și pe timp de noapte, căci nu va crea probleme, din contră, acest lucru va ajuta la menținerea siguranței locuinței și nu numai.

ADVERTISEMENT