Life

Dezvăluiri neștiute despre Nina Hariton! Ce nu suportă câștigătoarea de la Chefi

Nina Hariton, câștigătoarea Chefi la cuțite, a făcut câteva destăinuiri despre viața de familie și spaima cu care trăiește zilnic, din 2015 încoace.
17.07.2023 | 12:30
Dezvaluiri nestiute despre Nina Hariton Ce nu suporta castigatoarea de la Chefi
Nina Hariton, câștigătoarea Chefi la cuțite. Foto: Instagram/ Antena 1. Montaj: FANATIK
ADVERTISEMENT

Nina Hariton, câștigătoarea Chefi la cuțite 2023, a făcut câteva dezvăluiri în exclusivitate pentru FANATIK. A vorbit despre situația prin care trece Franța, țară care a adoptat-o pe moldoveancă, viața de familie și, evident, gătit.

Nina Hariton de la Chefi la cuțite, dezvăluiri despre spaima vieții sale

Vedeta Antenei 1, cea care l-a învins în marea finală pe Laurențiu Neamțu ne-a povestit în ce fel a schimbat-o experiența pe care a trăit-o la Chefi la cuțite. Unul din lucrurile care și-a pus deja amprenta asupra ei este legat de felul în care s-ar purta în postura de chef, la propriul ei restaurant.

ADVERTISEMENT

Participarea la Chefi la cuțite a învățat-o că ar trebuie să fie mult mai impunătoare ca șefă de restaurant și mai exigentă.  „Cu siguranță, aș fi o șefă de restaurant mai impunătoare și mai exigentă. Experiența de la Chefi la Cuțite și-a spus cuvântul în acest sens. Cu siguranță, capacitatea de a comunica clar, de a delega responsabilități și de a lucra în echipă sunt esențiale.

Însă nu putem ignora nici detalile precum măsurarea precisă a ingredientelor, timpul de gătire corect și prezentarea estetică a preparatelor… Acestea sunt deosebit de importante. Dacă pregătim prea mult, pierdem timp.

ADVERTISEMENT

În acest fel, aruncăm mâncare. Dacă gătim prea puțin, riscăm să-i nemulțumim pe clienți. Trebuie o precizie și un echilibru perfect în bucătărie”, a dezvăluit Nina Hariton pentru FANATIK, despre lecțiile învățate la Chefi la cuțite.

Bărbați vs. femei, în bucătărie: „Sunt prejudecăți culturale și sociale care nu au nicio bază reală”

În finala Chefi la cuțite Nina Hariton s-a confruntat cu un bărbat, Laurențiu Neamțu. FANATIK a vrut să afle de la marea câștigătoare dacă există vreo diferență între felul în care gătește o femeie față de un bărbat.

ADVERTISEMENT

„Nu există o diferență între felul în care gătește un bărbat și cel în care gătește o femeie. Gătitul este o formă de artă și exprimare personală, iar abilitățile și preferințele în bucătărie nu sunt determinate de genul unei persoane. Stereotipurile legate de gătit și abilitățile culinare sunt doar prejudecăți culturale și sociale care nu au nicio bază reală.

Faptul că unele culturi au tradiții culinare diferite poate contribui la apariția unor astfel de stereotipuri, dar acestea nu sunt valabile pentru fiecare individ în parte. Este important să evităm generalizările și să recunoaștem că fiecare individ are propriul său stil și abordare în bucătărie, indiferent de genul lor. Abilitățile culinare sunt influențate de pasiune, experiență și dedicare, nu de gen”, a mărturisit Nina Hariton, pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Ce pasiuni mai are Nina Hariton, pe lângă gătit?

Ce alte pasiuni mai are, însă, Nina Hariton, dincolo de gătit? Câștigătoarea Chefi la cuțite a dezvăluit că îi place să petreacă destul de mult timp și în grădină. Se simte împlinită și când îi ajută  pe oamenii din jur, să fie o sursă de inspirație pentru cei din jur.

„Gătesc mult, de puțin timp m-am apucat și de grădinărit. Îmi place mult să ajut oamenii și să-i inspir. Camera de filmat și microfonul sunt pasiunile mele. Voi încerca, prin canalul meu de Youtube, să fac ceva frumos. Vreau să combin frumos ambele pasiuni ale mele”, ne-a mai povestit Nina Hariton.

Întrebată în legătură cu haosul din Franța, tânăra fiind stabilită de mai multă vreme la Paris, aceasta a recunoscut că este speriată de agitația care există în societatea franceză. De la atentatul din noiembrie 2015, Nina este extrem de panicată și refuză să mai meargă cu transportul în comun, în speță, cu metroul parizian.

Câștigătoarea Chefi la cuțite, marcată emoțional de atentatul din 2015, din Franța: „Îmi e frică să mai iau metroul”

„După atentatul din 13 noiembrie 2015 mie îmi este frică să mai iau metroul… Iar dacă îl iau, stau mereu cu frica. Mă doare să văd tot ce se întâmplă. Mă doare să văd cum se distrug magazine, clădiri, monumente istorice. E trist să vezi oameni care își pierd viața.

Eu și familia mea încercăm să evitam cât mai mult astfel de evenimente pentru a nu ne pune viața în pericol. Franța este și a fost o țară revoluționară. Nu mă miră faptul că în fiecare sâmbătă oamenii ies în stradă.

Este o formă a lor de-ași exprima nemulțumirile politice, sociale. Haosul acesta poate avea impact negativ asupra societății. Poate aduce instabilitate! Este foarte  important ca problemele să fie abordate într-un mod pașnic și printr-un dialog constructiv, pentru a găsi soluții viabile”, a dezvăluit Nina Hariton, în exclusivitate pentru FANATIK.

Revenind la lucruri mai frumoase, Nina ne-a mai spus cu ce fel de preparate îi cucerește pe fiica și soțul ei. Vedeta ne-a mărturisit că din casa ei nu lipsesc sărmăluțele, făcute în stil moldovenesc.

Cu ce preparate o cucerește pe fetița ei: „Adoră sărmăluțele”

„Am norocul că ei sunt niște gurmanzi. Mănâncă absolut orice. Fetița mea adoră sărmăluțele. Eu le fac micuțe. Îmi ies așa cum se fac în sudul Moldovei. Iubim peștele, carnea, pastele, legumele și fructele de mare. Adică totul”, ne-a mai dezvăluit Nina Hariton.

La un moment dat, Nina Hariton, câștigătoarea Chefi la cuțite, a scris pe o rețea de socializare că dragostea trebuie hrănită cu amintiri și emoții. Care e, însă, cea mai frumoasă emoție sau amintire legată de familia pe care a format-o? Nina Hariton a atins și acest subiect! Bucătăreasa a dezvăluit o tradiție de familie la care ține enorm.

Tradiția de familie de la care Nina Hariton nu se abate niciodată: „Când schiem, uităm de toate grijile”

„Dragostea este o emoție profundă și complexă, iar hrănirea acesteia cu amintiri și emoții poate juca un rol important în menținerea și întărirea conexiunii și legăturii dintre doi oameni. Amintirile frumoase pot consolida legătura emoțională prin aducerea în prim-plan a momentelor speciale trăite împreună și prin amintirea experiențelor pline de iubire și fericire.

Sunt convinsă că cea mai mare bogăție pe care o putem oferi copilului nostru sunt momentele petrecute împreună. Noi avem o tradiție de familie.

E o tradiție care ne face mereu să o trăim la cote maxime. Este sejurul nostru la schi în fiecare iarnă. Fetița noastră face școală de schi în fiecare an. De fiecare dată ne aduce câte o medalie în plus. Atunci când schiem împreună la cota 2000 uităm de toate grijile și problemele. Sunt momente de conexiune unice”, ne-a spus Nina Hariton.

ADVERTISEMENT