News

Hackerii trimit e-mailuri false în numele ANAF. Ce trebuie să faci ca să nu îţi pierzi banii

În plin război cibernetic, hackerii încearcă să fure banii românilor prin e-mailuri false, trimise în numele ANAF. Cu toate acestea, oamenii au criticat instituția.
21.07.2022 | 14:31
Hackerii trimit emailuri false in numele ANAF Ce trebuie sa faci ca sa nu iti pierzi banii
Românii riscă să rămână fără bani dacă răspund e-mailurilor trimise de hackeri. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Agenția Națională de Administrare Fiscală îi avertizează pe oameni că niciodată instituția nu va trimite astfel de mesaje și nu va cere bani în acest mod.

ANAF avertizează oamenii că hackerii vor să le fure banii

Atenție! Din nou, mesaje false în numele ANAF! La sesizarea unor contribuabili, ANAF atenționează, la nici o lună de la precedentele emailuri ale unor infractori cibernetici, cu privire la mesaje false transmise în numele instituției, prin care contribuabilii sunt anunțați că au de plătit ”impozite către sistemul bugetar din România”.

ADVERTISEMENT

Pentru siguranța dumneavoastră, vă sfătuim să nu deschideți aceste emailuri, iar, dacă au fost deschise, să nu accesați documentele anexate sau linkurile din conținut. Și, în niciun caz, să nu transmiteți bani către conturile menționate!
Reamintim tuturor contribuabililor că ANAF a dezvoltat și pus la dispoziția contribuabililor, gratuit, serviciul Spațiul Privat Virtual, pentru o comunicare securizată cu instituția”, a transmis ANAF.

Internauții nu au apreciat avertismentul ANAF și, în comentarii, au criticat instituția și Guvernul României. Oamenii sunt extrem de nemulțumiți de modul în care funcționează sistemul on-line al ANAF.

ADVERTISEMENT

Mesaj fals e ala ca luptați împotriva evaziunii”, a scris un cetățean. ”e-Guvernare, e praf ! Închis acum – ora 20.00. Noi așteptăm de la ora 11.00, cel puțin eu, să funcționeze e-guvernare, să depunem declarațiile”, a scris un alt bărbat, supărat pe modul în care ANAF gestionează depunerea on-line a declarațiilor.

Mai bine vedeți de ce nu funcționeaza e-guvernare”, a scris o altă persoană. ”Nu vă e rușine că nu putem să depunem declarațiile pentru că nu funcționează e-guvernare!”, a completat un alt cetățean.

ADVERTISEMENT

Asta pentru că aveți un sistem on-line de 2 lei ce nu funcționează, nu știu de ce vă mai luați salariu”, a remarcat un alt internaut.

Să vă băgați serverul în priză, că babuinul nu reușește să depună declarațiile de două zile. Auzi acolo glumă de Times New Roman “mediul de afaceri nu este pregătit pentru digitalizare”. Pe bune?”, a răbufnit un alt cetățean.

ADVERTISEMENT

”Nu vă funcționeaza site-ul incompetenților, nu putem transmite declarațiile, pe lângă faptul că ați scos D112 mult prea tarziu. Iar dacă noi suntem babuini voi sunteți CAPUCINI !!!”, și-a exprimat punctul de vedere un antreprenor.

Oamenii sunt nervoși, în special antreprenorii, că au fost numiți ”babuini” de către ministrul finanțelor Adrian Câciu.

ADVERTISEMENT
Tags: