Sport

Horațiu Feșnic și Valentin Avram au acționat VAR-ul românesc. Cum au validat un gol în FCU Craiova – Rapid 3-2 și eroarea gravă din prima repriză

FCU Craiova 1948 a egalat în partida cu Rapid după o fază în care asistentul Valentin Avram ridicase fanionul pentru ofsaid. Horațiu Feșnic i-a transmis că mingea venise de la un rapidist.
01.03.2022 | 22:07
Horatiu Fesnic si Valentin Avram au actionat VARul romanesc Cum au validat un gol in FCU Craiova  Rapid 32 si eroarea grava din prima repriza
Horațiu Feșnic i-a cerut iertare lui Gigi Becali după meciul Rapid - FCSB. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Rapid a trăit un adevărat coșmar la Craiova, în partida cu FCU. Giuleștenii au preluat conducerea după golul marcat de Vojtus în minutul 58, dar visul pentru prima victorie din 2022 a fost spulberat de olteni în doar câteva minute.

Horațiu Feșnic a văzut perfect la faza din care Baeten a egalat în FC U Craiova 1948 – Rapid. Valentin Avram a schimbat decizia, deși dictase ofsaid inițial

Asistentul Valentin Avram ridicase fanionul la faza din minutul 72, la care Baeten a finalizat fără probleme din apropierea porții. În frunte cu Nicolo Napoli, gazdele au protestat vehement. A urmat o scurtă discuție între centralul Horațiu Feșnic și asistentul său. “Mie mi s-a părut că mingea a venit dintr-un jucător al Rapidului”, a fost mesajul lui Feșnic. A fost foarte ușor să îl convingă pe colegul de brigadă, care a aprobat imediat: “Corect!”.

ADVERTISEMENT

Golul a fost în cele din urmă validat, iar jucătorii lui Napoli au mers să sărbătorească împreună cu galeria. Asta în timp ce rapidiștii au fost cei care au declanșat protestele. Nu a fost cale să îl înduplece pe Feșnic. Reluările TV au demonstrat că Horațiu Feșnic a văzut bine. Mingea ajunsese la Baeten după un carambol în care mingea fusese ultima dată lovită de Alexandru Albu.

S-a făcut 1-1, iar Rapidul a acuzat șocul golului încasat. Doar două minute mai târziu, Sidibe marca și el la capătul unei faze bine lucrate de atacul FC U Craiova 1948. În fine, pentru ca dezastrul să fie complet, Compagno a profitat de gafa lui Horațiu Moldovan și a marcat pentru 3-1. Golul spectaculos marcat de Kait nu a mai adus nimic pentru Rapid, care a cedat partida, scor 1-3.

ADVERTISEMENT

Nu la fel de inspirat a fost Feșnic în prima repriză a partidei. A refuzat un penalty pe care FCU Craiova 1948 trebuia să îl primească

Horațiu Feșnic nu a fost la fel de inspirat în prima repriză. În minutul 42, Claudiu Bălan a ajuns în poziție perfectă de finalizare, după o pasă primită de la Bauza. Atacantul FC U Craiova 1948 nu a putut să finalizeze, oprit de intervenția lui Acuna. Reluările TV au demonstrat că fundașul rapidist l-a lovit clar pe Bălan și ar fi trebuit să se acorde o lovitură de pedeapsă.

Feșnic a dictat corner și a fost criticat de Helmuth Duckadam în pauza partidei, din studioul Digi Sport: „E penalty clar, Feșnic era aproape!”, a fost concluzia fostului portar al Stelei. În cele din urmă, victoria oltenilor îl scapă pe Feșnic de acuzele de viciere de rezultat.

ADVERTISEMENT

Rapid rămâne fără victorie în 2022, iar Mihai Iosif are șanse minime să mai rămână în funcție și pentru ultima etapă din sezonul regular, în care giuleștenii ar avea 3 puncte asigurate, cu Academica Clinceni. De partea cealaltă, FC U Craiova 1948 este la a doua victorie consecutivă și dă semnalul că ar putea scăpa și de emoțiile unui eventual baraj pentru evitarea retrogradării.