Sport

I-au hotărât soarta lui Ianis Hagi! Decizia noului antrenor de la Rangers

Ianis Hagi a fost împrumutat în acest sezon în Spania, la Deportivo Alaves, în condițiile în care antrenorul Michael Beale a decis că nu are nevoie de român.
20.10.2023 | 09:57
Iau hotarat soarta lui Ianis Hagi Decizia noului antrenor de la Rangers
I-au hotărât soarta lui Ianis Hagi! Decizia noului antrenor de la Rangers. Foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Situația se va schimba dramatic după demiterea lui Beale, pentru că cei de la Rangers au anunțat că în locul acestuia a fost numit Philippe Clement. Așadar, toți jucătorii trecuți pe lista neagră, inclusiv Ianis Hagi, vor primi o nouă șansă și vor putea demonstra că merită să rămână la Rangers.

I-au hotărât soarta lui Ianis Hagi!

În condițiile în care Alaves nu are opțiunea unui transfer definitiv, Ianis Hagi ar urma să revină în Scoția. Cu toate acestea, dacă Ianis Hagi ar face un sezon bun în Spania, ar exista șanse ca Rangers să îl vândă la o echipă mai bună, care ar fi dispusă să plătească o sumă mare pentru transfer.

ADVERTISEMENT

“Toţi jucătorii lui Rangers par că vor primi o nouă şansă sub comanda lui Philippe Clement, aşa cum se întâmplă de obicei în cazul noilor antrenori. Asta ar trebui să aducă speranţă pentru unii fotbalişti care au primit puţine minute în acest sezon, iar unul dintre ei este Ianis Hagi, împrumutat timp de un sezon la Deportivo Alaves, în LaLiga”, au scris scoţienii de la Ibroxnews.com.

Momentan, presa din Spania nu e prea blândă cu Ianis Hagi după meciurile jucate la Alaves. Drept exemplu cronicile proaste după partida Alaves – Osasuna, scor 0-2, când mai multe publicații importante din Spania l-au criticat dur pe fiul ”Regelui”. Jurnaliștii spanioli i-au reproșat lui Hagi că nu reușește să înscrie și că ratează din toate pozițiile într-o competiție unde acest lucru nu este permis.

ADVERTISEMENT

“Ianis Hagi a avut prima ocazie clară a jocului, un șut care a trecut peste poartă. Tot el a ratat o ocazie foarte mare chiar la începutul părții secunde. Ianis Hagi are calitate, execută foarte bine loviturile libere cu ambele picioare, este vertical și execută bine cornerele. Dar, în startul reprizei secunde, a avut un șut la o ocazie foarte clară și, în final, şi-a condamnat echipa”, au remarcat jurnaliștii de la AS.

“Dacă nu ar fi fost atât de imprecis în fața porții, evoluția lui ar fi fost remarcabilă, dar nu a fost cazul. Deși a fost foarte activ între linii și a coborât în benzi, ratarea unor ocazii atât de clare îl costă scump”, au scris cei de la publicația locală noticiasdealava.eus.

ADVERTISEMENT

Gică Hagi știe unde ar trebui să joace Ianis Hagi

Între timp, tatăl lui Ianis, Gheorghe Hagi, transmite că fiul său s-ar simți cel mai bine ca număr 10 pe teren, pentru că acest post i se potrivește ca o mănușă. “Eu vă zic ce mi-a zis și el cât a fost cu mine. La un moment dat, juca și bandă la mine. Dacă vrei să joci 4-3-3 a jucat și inter, mijlocaș ofensiv. S-a dezvoltat foarte bine și el zice că îi place foarte mult.

La mine juca la început atacant, pentru că era mic și nu avea încă forță. A doua oară când a venit, mi-a zis că dacă vreau să dea cel mai bun randament să-l bag număr 10. A dat randament și apoi a jucat la fel și la U21. Probabil număr 10 joacă cel mai bine. E un jucător polivalent care poate să joace toate posturile din atac. În ultimii doi ani, așa cum s-a dezvoltat, el îmi poate spune că poate juca inter. Aleargă foarte mult, vede jocul, are creativitate și îi place să paseze pentru atacanți”, a explicat ”Regele”.

ADVERTISEMENT

Cotat la 4 milioane de euro, Ianis Hagi a jucat în cariera sa, până la cei 24 de ani ai săi, 237 de partide. A reușit 50 de goluri și 42 de pase de gol, majoritatea în tricoul celor de la Farul Constanța și Rangers FC. Pentru Alaves a bifat momentan 6 partide, însă nu a reușit să impresioneze într-un campionat extrem de puternic.

ADVERTISEMENT