Life

I se spune “peștera morții”. Locul sumbru care a luat viețile mai multor oameni

”Peștera morții”, locul unde zeci de speologi și turiști și-au pierdut viața. Unde se află poziționat pe hartă locul blestemat.
06.02.2024 | 14:42
I se spune pestera mortii Locul sumbru care a luat vietile mai multor oameni
Peștera Morții, locul unde zeci de oameni și-au pierdut viața. Sursa foto: Canva
ADVERTISEMENT

Nu multă lume cunoaște povestea celei mai sumbre peșteri din lume. Este cunoscută sub numele de ”Peștera morții”, iar aici și-au pierdut viața mii de oameni. Locația se află pe coasta estică a Mării Negre, iar evenimentele care s-au întâmplat în ultima vreme i-au speriat pe mulți.

Peștera Morții, locul unde și-au pierdut viața mai mulți exploratori și speologi

Peștera Morții este cea mai adâncă peșteră din lume. Are 7 tuneluri și este recunoscută pentru evenimentele tragice care s-au întâmplat aici, de-a lungul timpului. Ani la rând, în încercarea de a ajunge în adâncimea sa, zeci de exploratori au murit într-un mod tragic.

ADVERTISEMENT

Aflată pe coasta estică a Mării Negre, Peștera Veryovkina este un adevărat spectacol. Au fost nevoie de 50 de ani și peste 30 de expediții pentru ca speologii ruși să atingă cel mai adânc punct al său.

Adâncimea record a fost atinsă în 2018, dar speologii cred că mai sunt foarte multe de aflat despre Peștera Morții. Însă, dincolo de faptul că este ca o adevărată cameră subterană, de numele Veryokina sunt legate și unele dintre cele mai înfricoșătoare povești.

ADVERTISEMENT

De-a lungul timpul, în această peșteră au murit mai mulți exploratori. Ba chiar se spune că a fost găsit corpul unui speolog care s-a spânzurat în interiorul peșterii. Motivul nu îl cunoaște nimeni.

Moarte învăluită în mister în Peștera Veryokina

În 2018, un grup de speologi a intrat în Peștera Morții în speranța că se vor găsi specii noi de animale sau că vor face anumite descoperiri. În timpul expediției, doi dintre exploratori i-au avertizat pe colegii lor că se apropie de ceva periculos.

ADVERTISEMENT

Unul dintre speologi își amintește, chiar și acum, că a simțit că nu este deloc bine să înainteze în peșteră. Cu toții au văzut un zid imens de apă în fața căruia au înmărmurit.

”Doamne, trebuie să plecăm acum. Nu putem aștepta. Dacă stăm degeaba, o să murim cu toții. Nu voi uita niciodată acel sunet”, a declarat speologul pentru ladbible.com.

ADVERTISEMENT

În acel moment, grupul de speologi a ales să se despartă. Zidul de apă i-a lovit atât de tare, încât unii dintre ei au simțit că vor muri atunci. Din fericire, cu toții au reușit să se cațere și să ajungă la tabăra unde aveau alimente și provizii medicale.

Însă, nu toți cei care au intrat în Peștera Morții au avut noroc. În noiembrie 2020, un alpinist a fost dat dispărut. Nouă luni mai târziu, corpul acestuia a fost recuperat din peșteră. Un an mai târziu, un alt bărbat și-a găsit sfârșitul în Peștera Morții. Moartea Sergei Kozeev a fost învăluită în mister.

La intrarea în peșteră, speologii au găsit o parte dintre obiectele sale personale, printre care și un telefon. Media locală a descris evenimentul tragic ca fiind rezultatul unei pregătiri neadecvate. Se pare că turistul nu a fost 100% pregătit pentru provocările celei mai adânci peșteri din lume.

ADVERTISEMENT
Tags: