News

Locul din România care atrage turiștii ca un magnet în acest moment. Arată ca în cel mai frumos basm de iarnă

Acest loc din România atrage turiștii ca un magnet. Aglomerația din weekend nu i-a deranjat, bucurându-se de peisajul creionat de iarnă.
28.01.2024 | 10:30
Locul din Romania care atrage turistii ca un magnet in acest moment Arata ca in cel mai frumos basm de iarna
Cavnic, locul din România care a atras turiștii ca un magnet. colaj Fanatik/ Foto Facebook Visit Cavnic Maramureș
ADVERTISEMENT

Locul din România care a atras turiștii ca un magnet. Fără îndoială, iarna are un farmec aparte. Cei care iubesc peisajul alb creionat de acest anotimp nu ezită să ia cu asalt pârtiile de schi în această perioadă.

Locul din România care a atras turiștii ca un magnet

Deși viscolul a pus stăpânire pe mare parte a țării în acest weekend, au fost și zone ferite de fenomenele meteorologice. Turiștii care au ajuns la Cavnic s-au bucurat de vreme prietenoasă, zăpadă și distracție pe pârtie.

ADVERTISEMENT

Ninsorile din ultima perioadă și stratul nou de zăpadă i-au făcut pe cei mici să se simtă ca în cel mai frumos basm de iarnă. Totodată, aglomerația nu i-a deranjat pe iubitorii sporturilor de iarnă.

„E chiar fain. Este mult mai bună pârtia neagră. Este mai mare panta şi mă arunc mult mai bine. E aglomerat. Dar aici, în partea de sus, e decent”, a spus un turist, pentru Observator.

ADVERTISEMENT

Administratorii pârtiilor de schi sunt încântați de valul de turiști din weekend. Ei spun că acest sezon este unul bun și speră că turiștii vor fi prezenți în stațiunile montane chiar și până în luna aprilie.

Și județul Harghita a fost printre zonele vizitate de români în acest final de săptămână. Cei mai mulți au ales să meargă la Vărșag, unde este cea mai modernă pârtie din județ. Aceasta are peste 1.000 de metri.

ADVERTISEMENT

Risc de avalanșă în zonele montane

Având în vedere că sunt foarte mulți turiști la munte, salvamontiștii atrag atenția că este risc de avalanșă în Munţii Rodnei şi Munţii Maramureşului, din cauza cantității de zăpadă care a căzut și a viscolului.

„Risc de avalanşă în Munţii Rodnei şi Munţii Maramureşului. Grad 4-5 (MAXIM) de la 1.300 m altitudine până în golul alpin. Părţile de munte cu expunere est, nord şi sud sunt extrem de încărcate din cauza vântului şi căderilor masive de zăpadă.

ADVERTISEMENT

Acolo unde a încărcat şi vântul, la sondarea cu echipamentul din dotare grosimea stratului de zăpada trece de 150 – 170 cm depozit”, a transmis Serviciul Public Judeţean Salvamont Maramureş.

ADVERTISEMENT