Life

Locul din România care a inspirat un film de groază celebru. Pereții de aici vibrează și scaunele se mișcă

Acest loc din România a inspirat un film de groază celebru. Unde se află? Pereții de aici vibrează, iar scaunele se mișcă.
04.02.2024 | 07:00
Locul din Romania care a inspirat un film de groaza celebru Peretii de aici vibreaza si scaunele se misca
Locul din România care a inspirat un film de groază celebru. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un loc din România a inspirat un film de groază celebru. Aici se petrec niște lucruri ciudate. Pereții vibrează, scaunele se mișcă, iar asta este doar o parte din povestea acestui loc.

Locul din România care a inspirat un film de groază celebru

Locul din România care a inspirat un film de groază celebru poate părea banal la prima vedere. De asemenea, privindu-l din exterior nici nu te-ai fi gândit vreodată la așa ceva.

ADVERTISEMENT

România are o mulțime de locuri superbe, dar și locuri care nu sunt pentru oricine. O locație din țara noastră a inspirat un film de groază celebru de altfel. Unde se află și despre ce film este vorba?

Mănăstirea Cârța este locul din România care a inspirat un film de groază celebru. Este vorba despre filmul ”Călugărița”, pe care nu oricine îl poate vedea. Ce are atât de special acest loc?

ADVERTISEMENT

Despre Mănăstirea Cârța s-a tot discutat odată cu apariția acestui film de groază. De altfel aceasta a fost locația principală pe care se bazează povestea. Construcția este una dintre cele mai vechi de acest gen din Europa.

Aceasta se află în regiunea Făgăraș, România, pe malul stâng al Oltului, între județele Sibiu și Făgăraș și nu departe de satul Cârța. Cum a fost construită și de ce acum mulți se tem de ea?

ADVERTISEMENT

Mănăstirea Cârța ar fi bântuită

Mănăstirea Cârța a fost construită de călugări în perioada 1205-1206, sub forma unei cruci. Iar în prezent, mănăstirea încă funcționează ca o biserică evanghelică. În ciuda acestui lucru, se spune că acest loc din România este bântuit de călugări.

Respectivii călugări ar fi locuit aici în vremurile medievale, însă dormeau într-o cameră pe fân. Iar aceste condiții destul de rele au dus la moartea prematură a acestora. Călugării au murit de tineri și au fost îngropați la mănăstire, iar mormintele lor mai pot fi văzute și astăzi.

ADVERTISEMENT

Legendele mai spun că în acest loc din România, scaunele se mișcă, ar zidurile vibrează. Iar inclusiv preoții au remarcat mai multe fenomene ciudate. Iar toate aceste lucruri au făcut ca Mănăstirea Cârța să devină sursa de inspirație pentru filmul de groază Călugărița, de altfel celebru. Poate imaginile din film nu se potrivesc cu cele ale mănăstirii reale, însă totul ar fi pornit de aici.

ADVERTISEMENT