Sport

Ianis Hagi, gest special la primul gol pentru națională după doi ani și calvarul accidentării: “România, te iubesc!”

Ianis Hagi a înscris primul gol la echipa națională după o pauză de doi ani. Fiul „Regelui” a făcut un gest superb după reușita din meciul cu Andorra.
15.10.2023 | 22:53
Ianis Hagi gest special la primul gol pentru nationala dupa doi ani si calvarul accidentarii Romania te iubesc
Ianis Hagi a înscris la echipa națională după o pauză de doi ani. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Ianis Hagi a marcat primul gol la echipa națională după o pauză de doi ani. Jucător la Alaves, în La Liga, Hagi a înscris în prima repriză a meciului cu Andorra cu un șut de la marginea careului.

Ianis Hagi, gest special la primul gol pentru națională după doi ani și calvarul accidentării: “România, te iubesc!”

Ianis Hagi a marcat al treilea gol la echipa națională în minutul 28 al meciul cu Andorra, în etapa a 8-a din preliminariile Euro 2024. Nicușor Bancu i-a pasat excelent fotbalistului în vârstă de 24 de ani.

ADVERTISEMENT

Ulterior, Ianis Hagi a preluat mingea pe piept la marginea careului și a înscris din voleu cu piciorul stâng. Este primul gol pentru Ianis Hagi la națională după o pauză de mai bine de doi ani.

Ultima oară când reușea să marcheze se întâmpla pe 8 octombrie 2021 în România – Germania, scor 1-2 în preliminariile Cupei Mondiale 2022. Totuși, fiul lui Gică Hagi a lipsit o bună perioadă de timp de la echipa națională, din cauza unei accidentări teribile: ruptură a ligamentului încrucișat anterior.

ADVERTISEMENT

La scurt timp după ce a marcat, Ianis Hagi a fost protagonistul unui gest special. Fotbalistul a mers spre o cameră de filmat, a arătat spre emblema de pe tricou și a rostit cuvintele: „România, te iubesc!”. VEZI VIDEO AICI.

Tricoul lui Ianis Hagi afișat de copiii din tribune. Foto: FANATIK.
Tricoul lui Ianis Hagi afișat de copiii din tribune. Foto: FANATIK.

Ianis Hagi nu a fost convocat la debutul în preliminariile Euro 2024

Ianis Hagi a suferit o accidentare teribilă la începutul anului 2022 într-un meci al lui Rangers din Cupa Scoției. Fotbalistul care va împlini 25 de ani pe 22 octombrie a stat aproape un an de zile pe bară și a ratat 10 meciuri la echipa națională din cauza problemelor medicale.

ADVERTISEMENT

Cotat la 4 milioane de euro, Ianis Hagi nu a fost convocat de Edi Iordănescu pentru debutul în preliminariile Euro 2024 la meciurile cu Andorra (2-0) și Belarus (2-1).

La meciul cu Andorra, Ianis Hagi a ajuns la 28 de apariții în tricoul naționalei României. În finalul primei reprize cu Andorra, fostul jucător al Farului și-a făcut din nou simțită prezența.

ADVERTISEMENT

Ianis Hagi a fost faultat oribil de un adversar în careu și a scos o lovitură de la 11 metri. Răzvan Marin și-a asumat responsabilitatea și l-a învins pe portarul Andorrei cu un șut în colțul opus.

Golul lui Ianis Hagi a declarat sărbătoarea în grupul oficialilor Federației Române de Fotbal. Președintele Răzvan Burleanu, directorul tehnic Mihai Stoichiță, dar și ceilalți membrii ai Comitetului Executiv s-au îmbrățișat după reușita lui Ianis Hagi.

ADVERTISEMENT